10 грудня 2018 р. 20:23

Груднева сесія Рівнеради: затвердження змін до бюджету та можливе об’єднання

Груднева сесія Рівнеради: затвердження змін до бюджету та можливе об’єднання

Друге пленарне засідання двадцять восьмої сесії Рівненської міської ради сьомого скликання відбулося 6 грудня. Основними питаннями стали: затвердження змін до бюджету на 2018 рік та розгляд звернень Рівненської міської ради до голів навколишніх сіл щодо можливості об’єднання.

Серед 42 місцевих обранців присутніми під час сесії були 41 депутат. За повідомленням фракції ВО «Батьківщина» Юрій Мітін перебував на лікарняному. 

Загалом, на сесії розглядались 336 питань, більшість яких які не були розглянуті під час першого пленарного засідання двадцять восьмої сесії Рівненської міської ради. Найбільше питань стосувались земельної тематики:
- про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою  - 62 питання;
- про припинення права оренди земельної ділянки – 17 питань;
- про затвердження проекту землеустрою – 15 питань;
- про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу – 6 питань;
- про поновлення договору оренди – 3 питання.

Під час розгляду певних питань 11 депутатів брали слово для виступів: 
- секретар Рівнеради Сергій Паладійчук;
- голова бюджетної комісії Олег Карпяк (фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода);
- голова земельної комісії Людмила Туровська (фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність»);
-  Сергій Васильчук (фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність»);
-  Анна Іванова (фракція Всеукраїнське об’єднання «Свобода);
- Анатолій Чугуєвець (фракція Блок Петра Порошенка «Солідарність»);
- Микола Бляшин (фракція Об’єднання «Самопоміч»);
- Святослав Стельмащук (фракція ВО «Свобода);
- Галина Кульчинська (фракція Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»);
- Тетяна Чубай (фракція ВО «Свобода»);
- Олександр Довжаниця (фракція політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»).

Першим до розгляду стало питання «Про внесення змін до бюджету на 2018 рік», яке, врегульовувало наступне:
- заробітну плату Управління освіти Рівненської міської ради;
- санітарне утримання доріг міста Рівного;
- виконання судових рішень Управління праці соціального захисту по перевезенню
- дофінансування Муніципальної програми сталого розвитку міста Рівного;
- врегулювання питання проекту НЕФКО

 За інформацією представників бюджетної комісії, приймаючи це рішення депутати «врегулювали весь дисбаланс, тому ми спокійно закінчуємо весь бюджетний рік».
Рішення прийнято (за – 34 депутати)

Також під час пленарного засідання депутати розглянули Звернення Рівненської міської ради до Білокриницької, Великоомелянської, Городищенської, Городоцької, Обарівської та Квасилівської територіальних громад щодо об’єднання з метою забезпечення ресурсів та перспектив спільного розвитку. Зокрема, документом окреслено ряд заходів, які декларує Рівнерада:
- спільна розробка маршрутів громадського транспорту та його використання, що дозволить підвищити комфорт та мешканців громади
- спільна розробка інженерних мереж  та генерування спільного генерального плану
- спільний розвиток та доступ до освітніх, культурних, дошкільних, позашкільних та спортивних закладів міста
- збільшення фінансових надходжень в ОТГ за рахунок механізмів децентралізації та коштів, залучених від відповідних фондів, зокрема ДФРР
- створення плані перспективного розвитку, враховуючи транспортну логістику, кадрові ресурси, виробничі та інтелектуальні ресурси.

За словами секретаря Рівнеради Сергія Паладійчука, наразі створено робочу групу та в планах є формування виїзних мобільних команд з поясненням для громадян вищеназваних населених пунктів процесів децентралізації та переваг можливого об’єднання.

Рішення було прийнято (за – 37 депутатів).

Також було розглянуто Звернення Рівненської міської ради щодо необхідності внесення змін у перспективний план формування територій громад Рівненської області, яке, за словами Сергія Паладійчука, доповнює попереднє звернення. 

Рішення прийнято (за – 37 депутатів).  

Крім цього, були розглянуті питання щодо затвердження Міської програми розвитку міжнародної співпраці на 2019-2020 роки і внесення змін до Регіональної програми розвитку земельних відносин в місті Рівне на 2016 – 2025 роки.

Рішення прийнято (за – 31 депутати)

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Рівненській області звертайтесь Громадянської мережі ОПОРА у Рівному, e-mail: rivne@opora.org.ua     

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Рівне за реалізацію ініціативи відповідає РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА».

     

Поділитися