01 серпня 2018 р. 16:49

Е-декларування: автомобіль ВАЗ – улюблений транспорт роздільнянських депутатів

Е-декларування: автомобіль ВАЗ – улюблений транспорт роздільнянських депутатів

Всі депутати Роздільнянської міської ради вчасно опублікували декларації за 2017 рік на сайті НАЗК, крім Дмитра Комкова («Опозиційний блок»), який самоусунувся від виконання депутатських обов’язків через рік після виборів. 

Нагадаємо, що декларації за 2016 рік Григорій Свадковський (Аграрна партія) та Сергій Голубов («Опозиційний блок») подали лише наприкінці літа. 

Цього року всі вклалися в терміни, та побільшало декларацій уточнених: 9 депутатів з 25 опублікували два, а то й три варіанти декларації – основну і виправлені. Причому виправлення мають різний характер: із зовсім непомітною різницею, як у Сергія Голубова – скоріш за все, дубль «про всяк випадок», і суттєвою, як у Наталі Швець («Батьківщина») – у виправленому варіанті декларації вказано на один автомобіль більше.

З автомобілями простежується цікава тенденція. По-перше, їх задекларували тільки 14 депутатів, хоча, наприклад, Олександр Гандибул («Батьківщина») є активним учасником АвтоЄвроСили і за кермом проводить багато часу, але автомобіль у його декларації не зазначений. Не задекларував автомобіль і Вадим Ковальський (Радикальна партія Олега Ляшка), хоча як активний дописувач Facebook часто розміщує свої фото біля авто і веде репортажі безпосередньо за кермом. 

Щодо марок, то є у колекціях депутатів дві автівки Volkswagen, дві машини OPEL, два - Renault і три - Мitsubishi, але найбільше ВАЗів. Так, три автомобілі ВАЗ-21 різних років випуску (крім OPEL KADETT CARAVAN, який належить сину) задекларувала Наталя Швець, ВАЗ «Нива» задекларував Василь Писаренко (Радикальна партія Олега Ляшка), ВАЗ-21 задекларували Андрій Чаплигін («Опозиційний блок») і Геннадій Кінаш ("БПП «Солідарність»).

Власників найдорожчих автомарок – Ferrari, Lamborghini, Bugatti чи Maybach серед депутатів Роздільнянської міської ради немає. Та свій автопарк, крім Наталі Швець з чотирма легковими автомобілями, має Олександр Панкратов ("БПП «Солідарність») - це два авто: Mitsubishi Pajero Sport і УАЗ-31514, три автомобілі має Геннадій Кінаш – VOLVO, ІЖ і ВАЗ-2121, і п’ять транспортних засобів задекларував Василь Писаренко - Hyundai Tucson, ВАЗ «Нива», екскаватор ЕО-2621, трактор МТЗ-80, самоскид ЗИЛ-130. Віталій Доронін («Відродження»), крім автомобіля SKODA OKTAVIA, задекларував катер BAYLINER.
 

Поділитися