05 березня 2018 р. 19:32

Депутати Полтавської міської ради та громадські організації

Депутати Полтавської міської ради та громадські організації

Конфлікт інтересів у діяльності місцевих рад можна знайти не лише у їх бізнес-діяльності, але й в громадському секторі. Депутат та громадська організація – часте словосполучення. Ми вирішили з’ясувати, які з депутатів Полтавської міської ради пов’язані з громадським сектором.

З 7 депутатів фракції міської ради «Совість України» троє, тим чи іншим способом, пов’язані з громадськими організаціями. Чоловік депутата Ліліани Білашової є керівником Полтавської обласної асоціації біатлону. Максим Голдиш є засновником громадської організації «Ветеранів війни та інвалідів пасажирського транспорту м. Полтави». Падчерка міського голови та за суміщенням депутат від партії «Совість України» Ірина Климко також відзначилася участю у громадській діяльності. Вона очолює ГО «Наш дім – Полтава» - організацію, яка активно діяла напередодні двох останніх місцевих виборів.

Аж 4 з 5 депутатів фракції «Батьківщина» беруть участь у діяльності громадських організацій. Згідно даних декларації Олег Бєлоножко є членом громадського формування з охорони громадського порядку "Козацька дружина". Анатолій Клименко є керівником Первинної профспілкової організації вільної профспілки машиністів України моторвагонного депо Полтава та Первинної профспілкової організації локомотивного депо Полтава вільної профспілки машиністів України. Депутат від «Батьківщини» Дмитро Петров є членом Полтавської міської профспілки працівників підприємств харчової та переробної промисловості. Організацію депутата Андрія Соколова «Розвиток українського міста» можна знайти у рішеннях міської ради, особливо останнім часом, у зв’язку зі зміною суборендаря комунальних приміщень, які надані у оренду. Організація, до речі, передає в суборенду приміщення, розміщені у приміщенні кінотеатру «Колос» (наразі Візорія).

Також працюють у громадському секторі депутати та близькі родичі депутатів фракції «Рідне місто». Пов’язана з громадською діяльністю секретар міської ради Оксана Деркач. Вона є засновником та кінцевим бенефіціаром таких організацій як «Турбота-2008», «Полтавщина», «Рідне місто, рідний край». Остання організація перекликається з політичною партією «Рідне місто», керівником міської організації якої виступає Оксана Деркач. Володимир Корнійчук очолює ГО «Учасники бойових дій Шевченківського району м. Полтави». «Спортивним» виявився депутат Олександр Кудацький, про що свідчать його зв’язки з ГО «Спортивний клуб "Полтавський завод медичного скла"», ГО «Федерація футболу у Полтавській області», ГО «Федерація футболу Полтавської області». Чоловік депутата Світлани Нестулі значиться керівником Полтавської обласної спілки краєзнавців та Полтавської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Лише двоє депутатів фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» мають відношення до діяльності громадських організацій. Андрій Матковський, колишній міський голова Полтави, є керівником Фонду Андрія Матковського «Полтавська родина». Майя Матвеєва - керівник Центр захисту живої природи "Юний європеєць".

Керівник фракції «Свободи» Юліан Матвійчук є керівником ГО "Полтавський легіон свободи", одним із засновників ГО «Збережемо Полтаву». Інший депутат від «Свободи» Вадим Ямщиков є керівником ГО «Асоціація ветеранів та учасників АТО Полтавщини», засновником ГО «Полтавська платформа» та ГО «Координаційна рада громадських організацій учасників АТО в місті Полтава».

Активним учасником громадських організацій є Юрій Бойко, депутат від Самопомічі, щоправда, організації мають спеціалізоване спрямування. Депутат є членом Спілки рекламістів України та засновником ГО «Полтавський міжнародний бізнес центр».

Керівник фракції СДП Олександр Шамота є членом Полтавського обласного осередку федерації лижного спорту України.

Повну інформацію про приватні інтереси депутатів Полтавської міської ради можна знайти ТУТ.

Матеріал підготовлено для оприлюднення виданням ІзбірКом в рамках Антикорупційної складової громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" за партнерства YouControl.  

Громадська кампанія з "Атестації депутатів місцевих рад" започаткована Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та реалізується в партнерстві з громадськими організаціями з інших областей України. Антикорупційний компонент Атестації депутатів місцевих рад реалізується в рамках проекту ООО ВГО "Комітет виборців України" "Доброчесні місцеві депутати" за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії. За реалізацію ініціативи в Полтавській області відповідає ПОГО "Аналітичний центр Бюро економічних та соціальних досліджень".

Докладніше: 

На сайті організації

В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»
В соціальній мережі Facebook: «Місцеві депутати. Атестація».
Контактна особа в області: ПОГО "Аналітичний центр Бюро економічних та соціальних досліджень", bratxja@gmail.com.

Поділитися