31 серпня 2018 р. 22:19

Депутати Миколаївської міськради оприлюднили неповну інформацію про себе

Депутати Миколаївської міськради оприлюднили неповну інформацію про себе

Такого висновку дійшли експерти проекту за результатами дослідження профайлів депутатів Миколаївської міської ради 8 скликання на офіційному сайті ради та новому інтернет-порталі, присвяченому інформуванню про роботу депутатського корпусу.

На обох інформаційних ресурсах, особисті сторінки депутатів не містять повних біографічних даних депутатів - жоден не оприлюднив інформацію про освіту, досвід роботи та сімейний стан.  До того ж наповненість інформаційних ресурсів значно відрізняється один від одного, на депутатському порталі є фото обранців, партійність та відомості про прийом виборців.  В той же час на  офіційному сайті ради, профайли депутатів містять додаткову інформацію про місце роботи, дату народження, місто проживання. 

Проте, не всі депутати опублікували навіть мінімум відомостей про себе. Так, на жодному з порталів відсутня інформація про Олександра Шанайца - висуванця БПП «Солідарність», який з січня 2018 року увійшов до депутатського корпусу замість Володимира Криленка. 

Колишній очільник міста, а нині депутат, голова політичної партії «Наш край» - Юрій Гранатуров не опублікував інформацію про нинішнє місце роботи.  А головний претендент на крісло міського голови на місцевих виборах 2015 року, депутат, голова фракції «Опозиційний блок» у Миколаївській міській раді – Ігор Дятлов не розмістив жодної інформації про час, місце проведення прийому, контактів для зв’язку з виборцями. 

Тож і депутатам, і секретаріату ради необхідно актуалізувати інформацію на обох порталах та приділити особливу увагу актуалізації інформації про прийом виборців (із зазначенням місця проведення прийому, графіку, контактних номерів телефонів).
На даному етапі, експерти проекту здійснюють моніторингові візити до приймалень депутатів щоб пересвідчитись у достовірності опублікованої інформації про прийом виборців на офіційних ресурсах та на практиці.

Аналіз персональних відомостей про депутатів та наявність інформації про проведення особистих прийомів виборців, які опубліковані на офіційних ресурсах Миколаївської міської ради здійснено в рамках комплексного моніторингу діяльності депутатів місцевих рад, який проводить ГО «Агентство економічного розвитку» в рамках проекту «Атестація депутатів місцевих рад». 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись:

На сайті організації

У розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі ІзбірКом 

У соціальній мережі Facebook

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Миколаївській області звертайтесь до Олени Заворотченко, Громадська організація «Агентство економічного розвитку», aerbox@ukr.net. 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». В місті Миколаїв за реалізацію ініціативи відповідає ГО "Агентство економічного розвитку".

          

Поділитися