20 вересня 2018 р. 20:18

Депутати Білгород-Дністровської міської ради відмовляються голосувати за продаж об’єктів комунальної власності

Депутати Білгород-Дністровської міської ради відмовляються голосувати за продаж об’єктів комунальної власності

Чергова 39 сесія Білгород-Дністровської міської ради відбулась 18 вересня і на засіданні були присутні 28 з 34 депутатів міської ради та міський голова Алла Гінак.

Також на пленарному засіданні був присутній депутат обласної ради Віктор Андрієнков («Опозиційний блок»).  До порядку денного було внесено 54 питання. В ході прийняття порядку денного більшістю депутатського корпусу з нього було виключено проект рішення «Про перехід права оренди земельної ділянки по вул. Портова, 28, в місті Білгороді-Дністровському».

Також депутатом Денисом Кімінчіджі (позафракційний) було запропоновано перенести розгляд звіту заступника міського голови Білгород-Дністровської міської ради Альберта Алтухова на наступну сесію через великий список питань порядку денного, однак рішення не знайшло підтримку депутатського корпусу.

Перед початком розгляду першого питання порядку денного слово взяв Олександр Морозов («Довіряй ділам»), який висловив занепокоєння стосовно проблеми руху громадського транспорту. На це міський голова заявила, що у мерії немає змоги контролювати роботу перевізника-монополіста. 

Також до розгляду порядку денного виступили мешканці будинку по вулиці Приморській, 18а стосовно проблеми електропостачання через розірваний дріт. За словами мешканців, будинок знаходиться знеструмленим вже протягом тижня. Заступник міського голови Альберт Алтухов звернув увагу присутніх на те, що це питання буде розглядатись на сесії. І якщо депутати приймуть відповідне рішення, то вже протягом кількох тижнів струм дадуть. 

Лише після 40 хвилин суперечок депутати Білгород-Дністровської міської ради перейшли до розгляду питань порядку денного.

Одним з ключових був проект рішення про внесення змін і доповнень до міського бюджету Білгорода-Дністровського. Всього було три  доповнення до бюджету на 2018 рік, однак розгляд цього питання виявився настільки заплутаним і важким для депутатів, що було вирішено оголосити перерву. Після неї протягом 15 хвилин депутатський корпус вирішував, чи можуть вони переголосувати за доповнення №1, чи не можуть. Також неодноразово лунала пропозиція голосувати за кожне доповнення по пунктах. З урахуванням усіх поправок голосування затягнулось на дві години. Саме ж рішення було прийняте лише після кількох етапів переголосувань.

Також депутати визнали рішення про скасування надбавок заступників міського голови такими, що втратили чинність.

В ході пленарного засідання Білгород-Дністровської міської ради засідання було прийнято текст Меморандуму про партнерство між виконавчим комітетом Білгород-Дністровської міської ради та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в рамках проекту «Усунення бар’єрів для сприяння інвестиціям в енергоефективність громадських будівель в малих та середніх містах України шляхом застосування механізму ЕСКО».

Палкі суперечки розгорнулися при розгляді питань про включення до переліку об'єктів комунальної власності, які підлягають приватизації, будівель за адресами: вул. Пушкіна, 33, Московська, 9, Маршала Бірюзова, 1-а. Точкою супротиву стала думка представників опозиційної більшості депутатського корпусу про штучну заниженість ціни будівель . Крім того, депутати відмовились передати в оренду своєму колезі Михайлу Баранову ("БПП «Солідарність») земельну ділянку по вулиці Михайлівська.  

В цілому ж в ході 39-ї чергової сесії Білгород-Дністровської міської ради було прийнято 29 рішень. 

Нагадаємо, що комунальні підприємства Білгорода-Дністровського тепер зобов'язані публікувати на своїх сайтах, а в разі відсутності таких - на офіційному сайті міськради інформацію про свою діяльність, фінансові звіти, біографічні відомості про керівника підприємства та членів спостережної ради.

Поділитися