05 червня 2018 р. 19:28

Декларації депутатів Рівненської міської ради: будинки, машини та гроші

Декларації депутатів Рівненської міської ради: будинки, машини та гроші

Другий рік поспіль депутати місцевих рад зобов’язані подавати річну електронну декларацію та оприлюднювати у них свою нерухомість, транспортні засоби, цінні папери, корпоративні право, членства в громадських об’єднаннях та доходи.

Загалом, Закон України «Про запобігання корупції» передбачає 12 таких пунктів.

Подача декларацій за 2017 рік здійснювалась до 1 квітня шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства. Про це каже Закон. Про це стверджує і Регламент міської ради: «Депутат Рівнеради зобов’язаний у строк і в порядку, визначеному законами України, подавати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру (частина 3 статті 8 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад")»

Громадянська мережа ОПОРА дослідила щорічні декларації депутатів Рівненської міської ради1  за 2017 рік та проаналізувала: об'єкти нерухомості, що належать місцевим обранцям або членам їх сімей, і які знаходяться у них в оренді чи на іншому праві користування, незалежно від форми укладення правочину, об’єкти незавершеного будівництва (в тому числі об’єкти, не прийняті в експлуатацію; або об'єкти, право власності на які не зареєстроване в установленому законом порядку), транспортні засоби та інші самохідні машини і механізми незалежно від їх вартості, доходи, у тому числі подарунки упродовж звітного періоду 

Нерухомість депутатів Рівненської міської ради

До об’єктів нерухомості належать земельні ділянки, житлові будинки, квартири, офіси, садові (дачні) будинки, гаражі , інше. 

Найбільше нерухомості (враховуючи повну власність, оренду чи інше право користування) у депутатки Людмили Туровської (фракція «Блок Петра Порошенка»), яка спільно з чоловіком задекларували 7 земельних ділянок, 2 житлових будинки, 5 офісів та садовий (дачний) будинок. Натомість Назарій Загоровський (фракція ВО «Свобода») не вказав жодного об’єкту нерухомості.

Незавершене будівництва місцевих обранців
До числа об’єктів незавершеного будівництва входять:
1) об’єкти незавершеного будівництва; 
2) об’єкти, не прийняті в експлуатацію; 
3) об'єкти, право власності на які не зареєстроване в установленому законом порядку. 

Так, семеро депутатів зазначило у власних деклараціях про наявність у них  чи у членів їх родини незавершеного будівництва: Олександр Бабат (фракція ВО «Батьківщина») вказав квартиру, площею 75,8 м2, Юрій Осіпчук (фракція ВО «Свобода») зазначив садовий (дачний) будинок, Сергій Паладійчук (позафракційний) – гараж у 28 м2, Роман Стасюк (фракція Радикальна партія Олега Ляшка) - літ.Ф-1 92 площею 92 м2 та літ. Х-1 площею 59,2 м2, а також троє депутатів серед об’єктів незавершеного будівництва задекларували житлові будинки: Святослав Стельмащук (фракція ВО «Свобода»), Людмила Туровська (фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Анатолій Чугуєвець (фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність»). 

Депутатський автопарк

29 із 42 депутатів Рівненської міської ради задекларували наявність транспортних засобів. При цьому, 11 з них придбані у 2017 році.

Транспортні засоби депутатів Рівненської міської ради (згідно річних декларацій за 2017 рік)

Доходи депутатів Рівненської міської ради3

Найбільше доходів задекларували:

- Олександр Бабат (фракція ВО «Батьківщина) - 13 395 520 грн. (включаючи позику у розмірі 13 232 622 грн)

- Микола Бляшин (фракція «Об’єднання «Самопоміч») - 3 096 601 грн.

- Олександр Крюков (фракція ВО «Свобода») - 2 541 891 грн.

- Тамара Тимощук (фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність») - 1 760 460 грн.

- Людмила Туровська (фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність») - 1 260 928 грн.

- Тетяна Чубай (фракція ВО «Свобода»)- 1 161 020 грн.

Не задекларував жодної гривні депутат Роман Яворський (фракція «Громадський контроль»). Найменші доходи також у Володимира Попика (фракція ВО «Батьківщина) – 485 грн., Петра Пожарського (фракція ВО «Батьківщина») – 3 570 грн. та Анатолія Лащука (фракція Радикальна партія Олега Ляшка) – 3 791 грн.

Повну інформацію про приватні інтереси депутатів Рівненської міської ради можна знайти ТУТ.

Громадська кампанія з «Атестації депутатів місцевих рад» започаткована Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та реалізується в партнерстві з громадськими організаціями з інших областей України. Антикорупційний компонент Атестації депутатів місцевих рад реалізується в рамках проекту ООО ВГО «Комітет виборців України» «Доброчесні місцеві депутати» за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії. За реалізацію ініціативи в Рівненській  області відповідає Рівненська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА»

Докладніше: 
На сайті організації
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»
В соціальній мережі Facebook: «Місцеві депутати. Атестація».
Контактна особа в області: Олена Чудінович, Громадянська мережа ОПОРА.

                               


 

Комментарии

 

Поділитися