07 листопада 2018 р. 09:41

Чверть депутатів зі складу Роздільнянської міськради змінили адресу приймальні

Чверть депутатів зі складу Роздільнянської міськради змінили адресу приймальні

Ведення прийому виборців є одним із основних обов’язків депутатів місцевих рад, обґрунтованих у Законі України про статус депутата. Саме у депутатській приймальні налагоджується взаємозв’язок між обранцем і виборцями, відбувається діалог і окреслюються напрямки роботи депутата.

Алгоритм встановлення ефективного зв’язку простий: облаштувати приймальню, оприлюднити графік прийому — за законом не менше одного разу на місяць, і бути в приймальні в означений час. В рамках моніторингової кампанії «Атестація місцевих депутатів» ми вирішили перевірити, як взаємодіють депутати Роздільнянської міської ради Одеської області із виборцями.

Щодо першого кроку, то облаштувати приймальні допомогли партійні осередки — у Роздільній працюють приймальні Радикальної партії Олега Ляшка, ВО «Батьківщина», «Опозиційного блоку», де приймають 9 депутатів з 26.

Також депутатам запропонували використовувати приміщення міської ради — секретар міської ради гостинно «поділився» кабінетом, цією можливістю скористалися 9 депутатів. І слід зазначити, що міську раду як місце проведення прийому виборців визначили Оксана Дмитренко і Михайло Каракулін (ВО «Батьківщина»), а також Василь Писаренко (Радикальна партія Олега Ляшка) — депутати, які представляють у міськраді політичні сили з власними приймальнями у Роздільній. Іще 8 депутатів приймають виборців на робочому місці: всі депутати від "БПП «Солідарність» — службовець Гусейн Алієв, керівник міського комунального підприємства «Роздільнаводоканал» Геннадій Кінаш, працівник апарату міськради Олександр Соловйов, підприємець Олександр Панкратов і працівник апарату райради Олена Тегляєва, лікар Григорій Свадковський (Аграрна партія), майстер виробництва Олександр Букреєв («Наш край»), працівник районного військкомату Андрій Тегляєв (Радикальна партія Олега Ляшка).

В порівнянні з минулим роком 25% депутатів внесли зміни щодо своїх приймалень: у партійну приймальню із приміщення міської ради перейшов Вадим Ковальський (Радикальна партія Олега Ляшка), а Михайло Каракулін із партійної приймальні перейшов до міськради, Олександр Букреєв і Олена Тегляєва тепер приймають виборців за місцем роботи, а минулого року вели прийом у міськраді. І є позитивний момент: двоє депутатів, які минулого року не вели прийом виборців і навіть не оприлюднювали свої контактів і адрес приймалень — Андрій Тегляєв і Григорій Свадковський, у 2018 році були готові зустрічатися з виборцями, хоча й на своїх робочих місцях.

Нагадаємо, переважна більшість депутатів Роздільнянської міськради не підтримують зв'язок з виборцями у мережі Facebook

Поділитися