03 вересня 2018 р. 21:22

Чи містить сайт Хмельницької міськради всю необхідну виборцям інформацію про депутатів

Чи містить сайт Хмельницької міськради всю необхідну виборцям інформацію про депутатів

Одним з найпростіших способів мешканцю дізнатись інформацію про свого депутата – відвідати відповідний розділ на сайті міської ради. ГО «Хмельницька ініціатива» в рамках реалізації проекту «Атестація депутатів місцевих рад» перевірила наповнення відповідного розділу офіційного сайту ради та профілів кожного з депутатів Хмельницької міської ради.

Найбільш необхідна інформація - графік та місце прийому депутата. Ця інформація відсутня лише у депутата від партії «За конкретні справи» Руслана Афійчука.

Варто нагадати, що відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», а саме пункту 5 частини 1 статті 10: «У виборчому окрузі депутат місцевої ради зобов'язаний визначити і  оприлюднити  дні,  години  та  місце  прийому виборців,  інших громадян»

 Що ж стосується контактного телефону приймальні, то він є лише у секретаря Хмельницької міської ради, обраного від ВО «Батьківщина», Михайла Кривака. Депутат Григорій Галкін зазначив у свій робочий номер телефону у біографії, що викладена у профілі на сайті Хмельницької міської ради.

Решта ж депутатів вказали лише номери телефонів своїх помічників. Виключенням стали обранці від партії «За конкретні справи» Сергій та Віктор Паламарчуки, депутати від ВО «Свобода» Микола Барабаш, Сергій Королюк, Андрій Черніцький, та обранець від Об’єднання «Самопоміч» Богдан Міхняк не вказали на сайті своїх помічників, отже жодних контактних телефонів у профілях цих депутатів немає.

Біографічні дані є у профілях всіх депутатів Хмельницької міської ради, окрім вже згадуваного Руслана Афійчука.

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись: 
На сайті організації
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»: 
В соціальній мережі Facebook

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Хмельницькій області звертайтесь до Громадської організації «Хмельницька ініціатива», chernenko.km@gmail.com

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». В місті Хмельницькому за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Хмельницька ініціатива».

        

Поділитися