27 грудня 2018 р. 10:36

Більшість депутатів Роздільнянської міської ради опублікували звіти за 2018 рік

Більшість депутатів Роздільнянської міської ради опублікували звіти за 2018 рік

Перед початком пленарного засідання ХХХIV сесії Роздільнянської міської ради присутнім запропонували останній у цьому році спецвипуск «Чорноморських новин» — «Роздільна. Наше місто».

У ньому, крім коротких привітань з прийдешніми святами, розміщені звіти депутатів міської ради.

Підготували і надали для опублікування  свої звіти 17 із 26 депутатів міської ради: всі троє представників «Нашого краю» — Олександр Ісаєв, Олександр Букреєв і Віктор Поштаренко, всі представники ВО «Батьківщина» — Оксана Дмитренко, Олександр Гандибул, Михайло Каракулін і Наталя Швець, 4 з 5 представників БПП «Солідарність» — Геннадій Кінаш, Олександр Соловйов, Олександр Панкратов і Гусейн Алієв, обидва представники «Аграрної партії» — Григорій Свадковський і  Сергій Скрипник, 2 представника «Відродження» — Ганна Головко і Юрій Кукса, і по одному представнику від «Опоблоку» — Наталя Топтунова, і «Радикальної партії Олега Ляшка» — Вадим Ковальський.

Вперше за три роки каденції депутати Роздільнянської міськради зробили це так організовано і ще до нового року — згідно з прийнятим на ХХХІІ сесії рішенням.  Кількість депутатів, що підготували звіт, порівняно з минулим роком, збільшилась було 14, а стало 17. А в порівнянні з 2016 роком кількість зросла більше ніж удвічі — за перший рік каденції відзвітували лише 8 обранців.
За 2018 рік поки що не відзвітували Олена Тегляєва (БПП «Солідарність»), Андрій Тегляєв і Василь Писаренко («Радикальна партія Олега Ляшка»), Віталій Доронін («Відродження») і 5 із 6 представників «Опозиційного блоку» — Владислав Долгій, Сергій Голубов, Андрій Чаплигін, Олена Процюк і Дмитро Комков, який два роки поспіль не веде прийом виборців, не відвідує сесії і засідання комісій.

Крім газети, звіти депутатів опубліковані на офіційному сайті міської ради. І під кожним звітом надрукований номер мобільного телефона депутата для зворотного зв’язку з виборцями. 

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 

В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації  Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати.

ФОТО: В.Бондаренко

Поділитися