03 жовтня 2018 р. 20:25

Більшість депутатів Одеської обласної ради надає перевагу односторонньому зв’язку з виборцями у мережі Facebook

Більшість депутатів Одеської обласної ради надає перевагу односторонньому зв’язку з виборцями у мережі Facebook

Одним із ключових завдань депутатів є інформування виборців про свою діяльність. Найбільш ефективним і доступним способом комунікації із виборцями нам видається робота із виборцями через соціальні сторінки та мережу інтернет.

Це пояснюється перш за все тим, що на сьогоднішній день рівень довіри до соціальних мереж у населення більший за довіру до телебачення і тим більше газети. Крім того, інформування виборців за допомогою соціальних мереж робить депутата більш «людяним» в очах громадян. З огляду на це в рамках моніторингової кампанії «Атестація місцевих депутатів» ми вирішили перевірити як взаємодіють депутати Одеської обласної ради із громадянами через соціальну мережу Facebook. На сьогоднішній власні сторінки у соціальній мережі Facebook мають 58 депутатів Одеської обласної ради. У деяких депутатів є по дві сторінки, але, як правило, одна з них не містить жодної інформації.

Із зареєстрованих 58 депутатів лише 13 активно взаємодіють із громадянами через соціальну мережу.  Серед них: Олександр Адзеленко, Віктор Баранський, Сергій Лупашко, Роман Сеник, Князь Хачатрян («Опозиційний блок»), Дмитро Барінов, Андрій Івашов, Олександр Остапенко ("БПП «Солідарність»), Євгенія Абрамова, Максим Повзун («Довіряй Ділам»), Антон Тріфонов, Іван Кюссе («Наш Край») та Олександр Барський (ВО «Батьківщина») Такі депутати переважно самі пишуть дописи на своїх сторінках та відповідають на коментарі громадян. Варто зауважити, що Олександр Губерник ("БПП «Солідарність») хоч і веде інформування громадян про свою діяльність лише через репости колег-депутатів та партійних і новинних сторінок, все ж таки активно відповідає виборцям у коментарях.

Ще 29 депутатів Одеської обласної ради активно інформують громадян, переважно, через власні дописи, однак на коментарі не відповідають: голова обласної ради Анатолій Урбанський, депутати Марина Зінченко, Микита Кузькевич, Юрій Маслов, Сергій Паращенко, Віталій Свічинський, Володимир Щербина ("БПП «Солідарність»), Віктор Андрєєнков, Ірина Коваліш, Віталій Саутьонков, Владислав Фінік («Опозиційний блок»), Олександр Ахмеров, Ігор Іоганов, Анатолій Садовник, Дмитро Чапір  («Довіряй Ділам»), Олег Батюк, Сергій Петровський, Алла Стоянова (ВО «Батьківщина», Юрій Дімчогло, Олександр Кащі («Наш Край»), Іван Бойченко («Відродження») та Олексій Кобильніков (позафракційний). 

Анатолій Чередніченко, Володимир Чумаченко («Опозиційний Блок»), Євген Копотієнко («Відродження»), Руслан Табунщік (ВО «Батьківщина») та Олег Бабенко ("БПП «Солідарність») переважно комунікують зі своїми виборцями через репости повідомлень колег-депутатів або партійних сторінок. 

Із зареєстрованих депутатів у соціальній мережі Facebook 15 хоч і мають свої сторінки, але персонально не взаємодіють із виборцями. Разом із тим слід зазначити, що Миколу та Сергія Біб, Віктора Бубнова, Івана Стрелю («Опозиційний Блок»), Віталія Разумова («Відродження»), Михайла Лазаренко, Олега Радковського (ВО «Батьківщина»), Володимира Сушкова та Ольгу Сушкову («Довіряй Ділам»), Родіона Абашева та Миколу Дерев’янко ("БПП «Солідарність») а також Віктора Бакланова (позафракційний) часто позначають у своїх дописах їх колеги-депутати, тим самим наповнюючи стіну персональних сторінок інформацією про депутатську діяльність.  

Юрій Басюк та Григорій Бойко ("БПП «Солідарність») використовують свої сторінки у мережі Facebook винятково у приватних цілях.

Нагадаємо, депутати Білгород-Дністровської міської ради відмовляються голосувати за продаж об’єктів комунальної власності

Поділитися