29 листопада 2018 р. 15:20

Більшість вінницьких депутатів використовують Facebook

Більшість вінницьких депутатів використовують  Facebook

Більщість депутатів вінницької міської ради використовують мають власні сторінки у Facebook, однак, не всі вони є активними користувачами. 

Соціальні мережі - це не лише майданчик, де можна подивитись фотографії котиків та написати повідомлення другу в Штати, або виступити «диванним» експертом з будь-якого питання. Сьогодні це один із основних каналів отримання інформації про найгарячіші події та інструментів формування громадської думки. «Якщо ти не написав про це у Facebook, значить цього і не було!», - саме так характеризують роль соцмереж в житті більшість людей.

Саме тому, якщо ви хочете, щоб про вашу діяльність знала максимальна кількість людей, тому що сьогодні навіть пенсіонери мають свої акаунти, напишіть про це у Facebook!

Цю непрописну істину засвоїли і багато хто з депутатів – як Верховної Ради, так і місцевих та активно, або ні, «юзають» мережу та можуть отримати дуже швидкий зріз настрою суспільства та ті чи інші свої дії. 37 з 54 депутатів Вінницької міської ради мають власні сторінки у Facebook. Звісно, не всі вони є активними користувачами. 

Активно ведуть сторінку та інформують про свою депутатську та громадську діяльність, роботу міської ради, доволі часто роблять публікації та відповідають на коментарі 12 депутатів: Андрій Андреєв (БПП «Солідарність»), Роман Андронійчук (ПП «Вінницька Європейська стратегія»), Власюк Алла (БПП «Солідарність»), Давиденко Ганна  (ВО «Батьківщина»), Кудіяров Вадим (ВО «Батьківщина»), Околіта Володимир (ПП «Об'єднання «Самопоміч»), Онофрійчук Володимир  (БПП «Солідарність»), Паненко Василь (ВО «Свобода»), Погосян Віталій (БПП «Солідарність»), Стукан Олег (БПП «Солідарність»), Ткачук Ігор  (БПП «Солідарність») та Ярова Світлана  (ПП «Вінницька Європейська стратегія»). 

Варто відзначити, що депутат від ВО «Свобода» Дмитро Уманець щомісяця розміщує на своїй сторінці проекти рішень прийдешніх сесій міської ради, що є надзвичайно корисним для активних мешканців, особливо враховуючи, що розділ сайту міської ради з проектами рішень досі працює недосконало.

Частина депутатів використовує свою FB-сторінкою переважно для розміщення інформації щодо діяльності своїх партійних осередків, або ж своєї професійної діяльності, перепосту публікацій та ін. корисної, але не завжди пов’язаної з особистою депутатською діяльністю інформації. 

Інша частина депутатів мають свої профілі в Facebook, але є досить неактивними користувачами. У деяких просто є зареєстрована сторінка і опублікований лише один допис, інша категорія на своїх сторінках більше діляться з користувачами фото з особистого життя.

А ось 15 депутатів Вінницької міської ради ми не знайшли серед користувачів Facebook: Бабій Петро, Бессолов Степан, Дан Олександр, Задорожнюк Павло, Зажирко Юрій, Колісник Олександр, Максименко Юрій, Мартинюк Віктор, Мацера Віктор, Парвадов Олександр, Терліковський Василь, Третяк Олександр, Чорновол Володимир, Шеншин Віктор та секретар міської ради Яблонський Павло.

Хоч і закон не зобов`язує бути користувачами соціальних мереж, але як показує практика, - це досить хороший інструмент для швидкої комунікації з виборцями, проведення опитувань та консультацій щодо різних питань, пов’язаних із депутатською діяльністю.

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись:
На сайті організації
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»:
В соціальній мережі Facebook

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Вінницькій області звертайтесь до Громадської організації «Центр громадської активності "Результат», result.cpa@gmail.com

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Вінниця за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Центр громадської активності «Результат».

       

Поділитися