13 лютого 2018 р. 16:58

Депутат Черкаської міськради подав декларацію після оприлюднення інформації про її відсутність у реєстрі

Депутат Черкаської міськради подав декларацію після оприлюднення інформації про її відсутність у реєстрі

Василь Соломаха став депутатом Черкаської міської ради 5 жовтня 2017 року після того, як Сергій Одарич склав свої повноваження

Ставши депутатом міської ради, Василь Соломаха був зобов’язаний заповнити та подати декларацію за 2016 рік, однак не зробив це.

На цю ситуацію звернули увагу аналітики Черкаської обласної організації Комітету виборців України і у січні 2018 року оприлюднили її. Цю інформацію підтвердив керівник фракції Партії вільних демократів, за списками якої був обраний Василь Соломаха.  Спроба уточнити цю інформацію у самого депутата не увінчалася успіхом: у зазначений час Василь Соломаха не з’явився на прийом громадян.

Проте вже наступного дня після оприлюднення цієї інформації, декларація Василя Соломахи з’явилася у Єдиному державному реєстрі декларацій.

Зазначимо, що згідно ст. 366-1 Кримінального кодексу за подання завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання декларації передбачено наступне покарання: штраф 42,5-51 тис. грн або громадськими роботами від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади і займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 14 місцевих рад з 8 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). В місті  Черкаси за реалізацію ініціативи відповідає Черкаська обласна організація Комітету виборців України.

Поділитися