27 грудня 2017 р. 19:31

У 2017 році депутатський корпус Сумської міської ради зазнав змін

У 2017 році депутатський корпус Сумської міської ради зазнав змін

Відразу два депутати Сумської ради змінилися у 2017 році. Це сталося завдяки кадровій політиці мера: раніше обрані депутати перейшли на роботу заступниками Сумського міського голови Олександра Лисенка

Депутат Сумської міської ради Ольга Волошина, яка була обрана від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», у березні 2017 року стала заступником Сумського міського голови. Так, 29 березня, під час ХXІІІ сесії міської ради, депутати дали згоду на призначення своєї колеги заступником міського голови. Тоді ж депутати ввели Ольгу Волошину до складу виконавчого комітету. 

Засідання Сумської міської виборчої комісії, на якому було прийняте рішення про визнання обраним  депутатом міської ради наступного за черговістю кандидата у депутати від міської організації  «БПП «Солідарність» відбулося 7 квітня 2017 року. 
Під час засідання було припинено повноваження депутата Сумської міської ради Ольги Волошиної. А от із  визначенням наступного за черговістю кандидата виникли незначні труднощі. Наступним за черговістю у виборчому списку політичної сили під №10 включено кандидата у депутати Олександра Панасюру, але він відмовився від депутатства. Відповідну заяву чоловік передав до Сумської міської виборчої комісії напередодні. 

Таким чином комісія прийняла рішення визнати обраним наступним за черговістю (№ 11) кандидата у депутати Оксану Малюк. Під час чергової сесії міської ради 26 квітня 2017 року член Сумської міської організації партії «БПП «Солідарність» Оксана Малюк отримала посвідчення та значок депутата.

Друга заміна у депутатському корпусі сталася у жовтні 2017 року. Причина: депутат від ВО «Свобода» Максим Галицький став заступником Сумського міського голови та був обраний до виконавчого комітету Сумської міської ради. 

Під час чергової сесії міської ради 25 жовтня член Сумської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Сергій Татаренко отримав посвідчення та значок депутата. Рішення про визнання його депутатом ухвалила Сумська міська виборча комісія у зв’язку із складанням депутатських повноважень Максимом Галицьким. 

Цікаво, що з часу обрання нового складу Сумської міської ради у 2015 році це перші заміни у депутатському корпусі. 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 14 місцевих рад з 8 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). В місті Суми за реалізацію ініціативи відповідає Громадська організація «Ліга захисту».

Поділитися