01 грудня 2017 р. 13:23

Тільки дев'ять роздільнянських депутатів відвідали всі сесійні засідання

Тільки дев'ять роздільнянських депутатів відвідали всі сесійні засідання

Згідно з п.2 ст.18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», обранці повинні брати участь у роботі міськради, постійних комісій та інших органів, до складу яких входять, та всіляко сприяти виконанню прийнятих рішень.

Та що ми бачимо насправді? Тільки 9 депутатів були присутні на всіх пленарних засіданнях: Гусейн Алієв, Геннадій Кінаш, Олександр Соловйов — від "БПП «Солідарність», Олександр Букрєєв, Олександр Ісаєв — від «Нашого краю», Оксана Дмитренко, Наталя Швець — від «Батьківщини», Ганна Головко — від «Відродження», Вадим Ковальський — від Радикальної партії Олега Ляшка. Проте слід зазначити, що цей депутат лише нещодавно увійшов до складу міськради, замінивши Тетяну Пушкаренко, яка написала заяву про відмову від депутатських повноважень. Тож він відвідав 3 останні засідання.

100% засідань пропустив депутат Дмитро Комков («Опозиційний блок»). Із ним, до речі, склалася цікава ситуація: його прізвище відсутнє у списку депутатів міськради від «Опоблоку», розміщеному у партійній приймальні. Та ні Валерію Шовкалюку, ні секретарю міськради Олександру Ісаєву нічого не відомо про відкликання депутата чи якісь інші партійні рішення. 

80% засідань пропустив Віталій Доронін («Відродження»).

50% засідань пропустили: Юрій Кукса («Відродження»), Олена Процюк («Опозиційний блок»), Андрій Тегляєв (Радикальна партія Олега Ляшка). 45% засідань пропустила депутат Олена Тегляєва ("БПП «Солідарність»), 30% засідань пропустили: Олександр Гандибул («Батьківщина»), Сергій Голубов («Опозиційний блок»), Олександр Панкратов (БПП «Солідарність»), Василь Писаренко (Радикальна партія Олега Ляшка), Сергій Скрипник (Аграрна партія України).

По 2 засідання пропустили Андрій Чаплигін(«Опозиційний блок»), Григорій Свадковський (Аграрна партія України), Михайло Каракулін («Батьківщина»).

Всього на одному засіданні були відсутні Владислав Долгій і Наталя Топтунова («Опозиційний блок») та Віктор Поштаренко («Наш край»).

Таким чином, найбільш дисциплінованими виявились депутати від «Нашого краю» — на трьох всього 1 пропуск, від БПП «Солідарність» — на п’ятьох 5 пропусків, від «Батьківщини» — на чотирьох 5 пропусків. Найменш дисципліновані представники «Відродження» — на трьох 12 пропусків і «Опозиційного блоку» — на шістьох 21 пропуск. Дисципліна відвідування засідань постійних депутатських комісій теж невисока.

Тільки 10 депутатів із 26 відвідали всі засідання постійних комісій, до складу яких входять: Олександр Панкратов, Геннадій Кінаш, Олександр Соловйов, Гусейн Алієв — від БПП «Солідарність», Михайло Каракулін, Олександр Гандибул, Оксана Дмитренко — від «Батьківщини», Владислав Долгій — від «Опозиційного блоку», Ганна Головко — від «Відродження», Олександр Букрєєв — від «Нашого краю».

100% відсотків засідань пропустив лише 1 депутат — Дмитро Комков від «Опозиційного блоку». Всього 1 засідання з 12 відвідав депутат Віталій Доронін («Відродження»). Більше 70% засідань постійної комісії з питань соціального захисту, молодіжної політики, підтримки культури і спорту пропустила Олена Тегляєва (БПП «Солідарність»). Близько 50% пропусків у депутатів Андрія Тегляєва, Сергія Голубова («Опозиційний блок»), Василя Писаренка (Радикальна партія Олега Ляшка), Юрія Кукси («Відродження»).

Тож результати невтішні. Незважаючи на закон, що зобов’язує обранців бути дисциплінованими, і на звернення міського голови до партійних осередків з метою стимулювання депутатської відповідальності, більшість депутатів ігнорує вимоги.

Поділитися