28 серпня 2017 р. 14:23

На сайті Черкаської міської ради можна знайти інформацію про прийом громадян всіма місцевими депутатами, крім одного

На сайті Черкаської міської ради можна знайти інформацію про прийом громадян всіма місцевими депутатами, крім одного

У рамках комплексного моніторингу діяльності депутатів місцевих рад, який проводить Черкаська обласна організація КВУ в рамках проекту «Атестація депутатів місцевих рад», було проаналізовано інформацію про прийом громадян депутатами Черкаської міської ради, яка розміщена на сайті міської ради

У рамках комплексного моніторингу діяльності депутатів місцевих рад, який проводить Черкаська обласна організація КВУ в рамках проекту «Атестація депутатів місцевих рад», було проаналізовано інформацію про прийом громадян депутатами Черкаської міської ради, яка розміщена на сайті міської ради.

Обов'язки депутата місцевої ради у виборчому окрузі визначаються ст. 10 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад". Зокрема, що у виборчому окрузі депутат місцевої ради зобов'язаний підтримувати  зв'язок з виборцями, визначити і  оприлюднити  дні,  години  та  місце  прийому виборців,  інших громадян;  вести регулярний, не рідше одного разу на місяць,  прийом  виборців,  розглядати  пропозиції,  звернення, заяви і скарги членів територіальної громади, вживати заходів щодо забезпечення їх оперативного вирішення.

Ми проаналізували інформацію, розміщену на персональних сторінках депутатів міської ради в частині, що стосується виконання вимог законодавства про організацію прийому виборців.

Через особливості виборчого законодавства, деякі виборчі округи в м. Черкасах залишилися без представництва. Тому деякі з депутатів взяли на себе додаткове зобов’язання вести прийом виборців не лише у виборчому окрузі, в якому вони перемогли, але і в додатковому.

В більшості випадків на сайті Черкаської міської ради зазначається не лише адреса приміщення, де ведеться прийом, але і конкретизується установа. В деяких випадках додатково повідомляється контактний телефон.

Таким чином аналіз інформації, розміщеної на сайті Черкаської міської ради засвідчує, що 98% депутатів зобов’язались вести прийом не рідше одного разу на місяць, як це і вимагається законодавством. Лише один депутат не дотримується вимог Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" - Сергій Одарич.

Чи відповідає вона дійсності, продемонструють моніторингові візити до приймальнь депутатів.

Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). За реалізацію кампанії «Атестації депутатів Черкаської міської ради» відповідає ЧОО Комітету виборців України.

 

 

Поділитися