23 листопада 2017 р. 15:14

41 депутат Краматорської міської ради не оприлюднив свої повні біографічні дані

41 депутат Краматорської міської ради не оприлюднив свої повні біографічні дані

Громадський моніторинг «Атестація діяльності депутатів Краматорської ради» виявив, що 41 з 42 депутатів не повністю надав свої біографічні дані для оприлюднення відповідної інформації на офіційному сайті ради.

Зокрема, в інформації про депутатів присутні біографічні відомості про місце роботи, партійна приналежність та фотокартки, але у всіх них відсутні дані про освіту, досвід роботи та сімейний стан. Виключенням є секретар Краматорської міської ради Денис Ошурко, який також є депутатом (партія «Опозиційний блок»). На відміну від інших, його біографія містить детальну та повну інформацію. 

Також, з 15 липня по 16 жовтеня аналітики ГО «Точка доступу» відвідували громадські приймальні депутатів, дізнавались, хто з обранців проводить прийоми особисто, а хто, в основному, завдяки помічникам, чи відповідає графік прийому громадян, оприлюднений на сайті ради, безпосереднім зустрічам із виборцями в реальному часі.  Так, станом на 26 жовтня у 5-ти депутатів Краматорської міської ради оприлюднена неповна інформація на офіційному сайті. Татьянко Андрій, Фоміна Світлана, Нечволода Євген, Разживін Микола (всі – партія «Наш край») – не вказали на сайті міської ради контактні телефони. Гончаренко Олександр (партія «Наш край») – не вказав час проведення прийому. У 2 депутатів вказані неактуальні адреси громадських приймалень: Дика Галина (партія «Опозиційний блок») та Сапетко Ігор (партія «Наш край»). 

5 депутатів Краматорської міської ради здійснюють особистий прийом виборців за попереднім записом. Тобто, не маючи попередніх звернень від людей, які планують побувати на прийомі, ці депутати можуть взагалі не проводити прийом, чи полишати приймальню раніше зазначеного на сайті міської ради часу. Це Гончаренко Олександр, Сапетко Ігор, Шихов Олександр (всі – партія «Наш край»), Рубайло Віктор, Коробкін Євген (партія «Опозиційний блок»), Шевченко Олександр («Партія пенсіонерів України»). Також, серед депутатів Краматорської міської ради є лише один депутат, який  забезпечив додаткові можливості для виборців: встановив для здійснення прийому виборців  час після 18-ї години в будні. Це Фоміна Світлана (партія «Наш край»).  Така практика дає змогу значно ширшому колу громадян відвідати прийом свого міського депутата, оскільки більшість населення є постійно зайнятою і має незначні можливості для відвідування особистих прийомів депутатів в робочі години. «Для депутатів розширення кола потенційних відвідувачів своїх особистих прийомів також є джерелом більш досконалого вивчення проблем виборців міста, оскільки потенційно до таких депутатів можуть звернутись не лише пенсіонери та непрацюючі виборців», - вважає аналітик ГО «Точка доступу» Ілля Перекрестов.
 
В більшості депутатів приміщення, яких здійснюється прийом виборців оздоблені спеціальними інформаційними табличками, які допомагають виборцям зорієнтуватись в пошуку приміщення депутатських приймалень. Тим не менш, у 15 депутатів відсутня вивіска/інформаційна табличка, яка повідомляє про наявність приймальні, що ускладнює пошук приймальні виборцями.

Найбільш активно, за словами самих же депутатів, виборці відвідують прийоми Безсонного Андрія, Фоміної Світлани (партія «Наш край»), Власенка Валерія, Кісліціної Лілії, Рубановського Віктора (ББП «Солідарність»), Скачко Віталія («Опозиційний блок»). Найчастіше депутати на прийомах громадян отримують звернення з приводу питань житлово-комунального господарства та надання матеріальної допомоги.

У депутатів Краматорської міської ради, на відмінну від Одеси, де власне і проходила апробація методології атестації, відсутня практика надання електронних скриньок для листування – відповідних даних на сайті ради немає. Жоден депутат не розмістив цієї інформації. І лише три депутата надали свої мобільні телефони: це Кісліцина Лілія Петрівна (БПП «Солідарність»), Тесленко Наталія Володимирівна,  Шевченко Олександр Павлович («Партія пенсіонерів України»).
 

Поділитися