11 січня 2022 р. 10:05

Засновниця благодійного фонду купила підвал в центрі Одеси на аукціоні без конкурентів

Засновниця благодійного фонду купила підвал в центрі Одеси на аукціоні без конкурентів

Департамент комунальної власності Одеської міської ради провів аукціон з продажу нежитлових підвальних приміщень загальною площею 220,6 квадратних метрів на вулиці Успенській, 47.

Як зазначається в системі "Прозоро.Продажі", аукціон відбувся 4 січня. 

В ньому взяла участь лише Катерина Розіна, яка й була визнана переможицею. Жінка придбала підвал за 1 мільйон 192,8 тисячі гривень - стартова ціна. 

Катерина Розіна є засновницею благодійного фонду "Друзі Одеси", яким керує Михайло Розін. Фонд заснований у 2021 році і ще одним його засновником є Хайм Йосеф - громадянин Ізріїлю.

"Ми ніяк не впливаємо на це. Ми просто отримуємо дані про те, що аукціон відбувся та хто переміг. Така вирішила система. Все прозоро", - пояснила ІзбірКому Ірина Селіванова, яка вказана у повідомленні про тендер контактною собою.     

Наразі продані приміщення на Успенській, 47 орендує якесь ФОП Олена Ткаленко. Термін дії договору у неї діє до 12 листопада 2022 року. 

Наприкінці грудня Департамент комунальної власності Одеської міської ради визначив переможця аукціону з продажу нежитлових приміщень другого поверху загальною площею 156,1 квадратних метрів, вул. Пушкінська, 14.

До цього приміщення, розташовані в історичному центрі Одеси - у будинку №8 на вулиці Дерибасівській, у яких раніше розташовувалися офіси управлінь муніципалітету, продали за понад 38 мільйонів.

Приміщення першого та другого поверхів загальною площею 345,6 кв. м продали за 10 мільйонів 251,1 тисячу гривень, а приміщення першого поверху загальною площею 134,3 кв. м - у 4 мільйони 910,1 тисяч гривень. 

Поділитися