17 січня 2022 р. 08:54

За харчування учнів восьми навчальних закладів Приморського району Одеси заплатять 5 мільйонів

За харчування учнів восьми навчальних закладів Приморського району Одеси заплатять 5 мільйонів

Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району Одеси оголосив тендер для пошуку годувальників для учнів восьми навчальних закладів району.

Відповідна інформація оприлюднена в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон із загальною очікуваною вартістю закупівлі у 5 мільйонів 683,4 тисячі гривень має відбутися після 14 лютого 2022 року. 

Зокрема йдеться про: 

  • Організація харчування у ЗОШ № 39, 43, 47, 52, 107, 119, гімназії №1 - 5 млн 438,4 тис. грн. 
  • Організація харчування дітей у Комунальному закладі позашкільної освіти "Одеський міський центр військово-патріотичного виховання учнівської молоді «Пост №1»", - 245 тис. грн.

Зазначимо, що у грудні минулого року Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району Одеси оголосив тендер для пошуку годувальників для учнів шкіл району.

Між тим з початку 2022 року одесити дуже активно обговорюють реформу харчування в школах. Одних батьків обурила недосолена їжа та несолодкі напої, інші наполягають, що дітям потрібно прищеплювати здорові харчові звички.

Директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич зазначає, що, незважаючи на те, що МОЗ рекомендує 4-тижневе меню, кожна школа може розробити своє меню на основі рекомендацій, які потрібно погодити з Держпродспоживслужбою.

У вересні 2021 року в одеських школах почали надавати сніданки без глютену та лактози. 

Раніше повідомлялось, що учні 1-4 класів одеських шкіл отримають новий сніданок. У лютому 2021 року ранкове харчування також стало дорожчим: з бюджету на один сніданок виділяють 17,5 проти 10 гривень, як це було раніше. 

В жовтні 2020 року Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації затвердив технічні умови застосування безглютенового харчування в одеських школах.

Поділитися