06 січня 2022 р. 19:11

В Одесі планують відреставрувати фасад Головпоштамту

В Одесі планують відреставрувати фасад Головпоштамту

Одеська дирекція АТ "Укрпошта" вдруге оголосила тендер для розробки проєктно-кошторисної документації на "Ремонтно-реставраційні роботи на головному фасаді будівлі за адресою: м. Одеса, вул. Садова, 10".

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Підготувати проєкт мають до кінця 2022 року, а очікувана вартість робіт складає 1 млн 170 тис. гривень.

Зазначимо, що це друга спроба знайти підрядника для розробки кошторису для "Укрпошти". Так, в середині грудня торги не відбулися через відсутність бажаючих підрядників.

Цього разу подати тендерну пропозицію можна до 18 січня.

Виконавець має врахувати в проєкті попередні роботи, історико-архівні та бібліографічні дослідження, хіміко-технологічний аналіз матеріалів тощо.

Одеський головпоштамт — об'єкт культурної спадщини. Зведений у 1893–1895 рр. за проектом архітекторів В. Ф. Харламова і В. О. Домбровського. Пам'ятка архітектури місцевого значення з 1982 р. Будинок побудований спеціально для об'єднання всіх послуг зв'язку (пошта, телеграф) в одному комплексі.

Нагадаємо, у серпні минулого року з будівлі Головпоштамту в Одесі вчергове впали фрагменти карнизу. І це було вже друге падіння фрагментів декору цього будинку протягом літа 2021 року. 

Тоді вдалося зафіксувати величезні уламки на тротуарі, на щастя, обійшлося без жертв.

Нагадаємо також, що Акціонерне товариство «Укрпошта» в особі Одеської дирекції оголосило тендер для пошуку компанії, яка надаватиме пошті послуги з інкасації у відділеннях поштового зв'язку. Вартість пропозиції складає 7 мільйонів 875 тисяч гривень.

Раніше акціонерне товариство "Укрпошта" оголосило тендер для обрання підрядника, який побудує та орендуватиме складський комплекс HUB_Odesa.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 43 мільйони 600 тисяч доларів США. Попередні торги не відбулися через відсутність пропозицій. 

Поділитися