15 листопада 2022 р. 18:01

Укрпошта вкотре спробує продати будівлю старого Головпоштамту в Ізмаїлі

Фото: Prozorro Sale

(Фото: Prozorro Sale)

Акціонерне товариство «Укрпошта» виставило на відкриті торги будівлю свого відділення в історичному центрі Ізмаїла, розташованого за адресою: вулиця Бендерська,39.

Стартова ціна – 7 мільйонів 173,5 тисячі гривень, передає кореспондентка ІзбірКома з посиланням на Prozorro Sale.

До складу лота входить два будинки з сараєм, прохідною та туалетом загальною площею активів 807 квадратних метрів. Є державний акт на право постійного користування земельною ділянкою на 4 тисячі квадратних метрів. Згідно висновку фахівців, нерухомість перебуває у задовільному стані та потребує ремонту.

Аукціон запланований на 30 листопада. До цього дня включно потенційні покупці матимуть змогу подавати заявки на участь у торгах.

Вперше будівлю старого Головпоштамту в серці Ізмаїла виставили на продаж навесні 2021 року. Ця новина викликала великий суспільний резонанс серед містян. Активісти пропонували "всім миром" скинутися грошима та викупити будівлю для облаштування в ній музею румунської епохи історії Ізмаїла та центру румунської культури. 

В травні єдиним учасником та переможцем аукціону став керівник Одеської обласної національно-культурної румунської асоціації "Бессарабія" Анатолій Попеску. Проте згодом через якісь технічні помилки в документації результати торгів анулювали. Потім об’єкт ще кілька разів виставляли на продаж, але охочих придбати його так і не знайшлось. Війна поставила ці спроби на паузу, але зараз Укрпошта вирішила їх поновити. Загалом будівлю намагалися продати дев'ять разів - цей ювілейний.

Будівлю звели орієнтовно у 1813 році. До кінця 90 у ній розташовувався Головпоштамт, а потім – поштове відділення.

Раніше виконком Ізмаїльської міськради оголосив два тендери на проведення капітального ремонту будівель і споруд по вулиці Соборній, 38 в Ізмаїлі на загальну суму 19,16 мільйонів гривень.

Також депутати Ізмаїльської міської ради на пленарному засіданні 35-ї сесії дали дозвіл комунальному підприємству "Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" на оформлення кредиту в розмірі 1 мільйона гривень. 

Поділитися