18 лютого 2022 р. 21:32

У Рені готові заплатити 190 тисяч за консультацію з розвитку туризму та турбізнесу

У Рені готові заплатити 190 тисяч за консультацію з розвитку туризму та турбізнесу

Виконком Ренійської міськради планує за спрощеною процедурою за 190 тис. гривень закупити консультаційні послуги з розвитку туризму та туристичного бізнесу.

Відповідний тендер з’явився в системі електроних закупівель Prozorro.

Закупівля здійснюється в рамках міжнародного проєкту «Розвиток та просування зеленого туризму в придунайському секторі басейну Чорного моря», який влада Рені реалізує сумісно з м. Кагул (Молдова) та м. Галац (Румунія) за фінансової підтримки Євросоюзу.

Основними завданнями консультування буде:

  • надання інформації про місцевий туристичний потенціал Ренійської міської територіальної громади в рамках проведення тренінгів і семінарів (3 тренінги і 3 семінари);
  •  координація проведення зустрічей з надавачами туристичних послуг під час ознайомчих поїздок до Ренійської міської територіальної громади (3 візити);
  • участь у підборі інформації щодо туристичного потенціалу, ступеню його використання в частині основних питань розвитку зеленого туризму в Ренійській міській територіальній громаді (для наповнення вебсайту);
  • надання експертних знань і підтримки для створення туристичного кластеру;
  • надання інформації та підтримки місцевим органам влади і зацікавленим сторонам про економічний і туристичний потенціал Ренійської міської територіальної громади, а також участь у розробці тем підкастів по туристичним і економічним питанням;
  • надання будь-якої іншої підтримки і інформації в рамках проєктної діяльності.

За умовами договору послуги мають здійснюватися українською і англійською мовами на строк до 31 травня 2023 року. З заявлених 190 тис. гривень за комплекс консультаційних послуг Ренійська міська рада планує 140 тис. виплатити підряднику цього року, а решту 50 тис. – у 2023-му.

Прийом тендерних пропозицій триватиме до 28 лютого. З датою проведення аукціону замовник обіцяє визначитися після 23 лютого.

Додамо, що в рамках проєкту «Розвиток та просування зеленого туризму в придунайському секторі басейну Чорного моря» виконком Ренійської ради також купить моторний човен за 240 тис. гривень.

Нагадаємо, в обласної ради просять 25 мільйонів на ремонт Аккерманської фортеці.

Минулого року Одещина заробила на туристах понад 28 мільйонів. Сума надходжень у державний бюджет від туристичного збору у 2021 році склала 244 мільйони гривень, що на 86,8% перевищує показник 2020 року (130,6 млн грн), а також на 20% вищий за аналогічний показник 2019 року, коли до бюджету надійшли 196 мільйонів.

Поділитися