31 серпня 2022 р. 11:03

Суд закрив справу посадовця, обвинуваченого в недбалості на 230 тисяч гривень

Фото: Одеська мерія. Парк "Юність".

(Фото: Одеська мерія. Парк "Юність".)

Приморський суд Одеси звільнив від кримінальної відповідальності та закрив справу щодо головного спеціаліста сектору технічного нагляду (спецфонд) управління капітального будівництва Одеської міської ради, якого обвинувачували у службовій недбалості, що коштувала бюджету міста 234,5 тисячі гривень.

Як зазначається в ухвалі суду, захисники посадовця клопотали про закриття справи через закінчення строку притягнення до кримінальної відповідальності. Прокурор на засіданні суду із цим погодився. 

Посадовця обвинувачували в тому, що у період з липня 2018 року по липень 2019 року, він, неналежно виконуючи свої посадові обов'язки, діючи безвідповідально та самовпевнено, розраховуючи, що його недбалість не завдасть шкоди державним інтересам, не здійснив належний технічний нагляд за виконанням Товариства з обмеженою відповідальністю "Евродор", яка, згідно з реєстром юридичних осіб, належить депутату Ізмаїльської міської ради Геворгу Авєтісяну.

Компанія робила капітальний ремонт спортивного майданчику та елементів благоустрою прилеглої території в парку "Юність". 

Слідство наполягало, що через недбалість головного спеціаліста, компанії заплатили за виконані не в повному обсязі роботи 234 тисячі 480,9 гривень.

Суд не встановив факт вчинення посадовцем злочину, оскільки "процесуально-правовою підставою для звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності є виключно його згода на таке звільнення і воно є обов'язковим".

Зазначимо, що якби слідство довело провину посадовця, то йому загрожували б: штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або, навіть, обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Раніше Іллічівський міський суд Одеської області визнав невинуватою жінку, яка працювала слідчою Іллічівського міського відділу тоді ще міліції.  

Поділитися