03 листопада 2022 р. 18:38

Суд відсторонив детектива НАБУ від справи екснардепа щодо Одеського припортового заводу

Фото: Слово і Діло

(Фото: Слово і Діло)

Вищий антикорупційний суд відсторонив старшого детектива Національного антикорупційного бюро Василя Сенюту від розслідування справи за підозрою колишнього народного депутата Олександра Грановського, його експомічниці Ольги Ткаченко та інших у зловживаннях на Одеському припортовому заводі.

Адвокат підозрюваного власника компанії Newscope Estates Limited Павла Чумака Віталій Положишник вказав, що детективи безпідставно відмовляли у низці клопотань про проведення слідчих дій у справі, зокрема, щодо допитів свідків, повідомляє "Слово і діло".

Деякі відмови оскаржувались у суді і скасовувались суддями.

"Заяву захисника підозрюваного - адвоката про відвід детективів задовольнити частково. Відвести старшого детектива групи детективів Національного антикорупційного бюро України від здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України", – йдеться в рішенні.

Раніше детективи Національного антикорупційного бюро України оголосили підозру колишньому народному депутату в організації злочинної схеми, реалізація якої під час продажу мінеральних добрив завдала збитків акціонерному товариству "Одеський припортовий завод" у сумі 93,3 мільйони гривень.

У березні 2020 року слідчі повідомили про підозру чотирьом учасникам злочинної схеми - заступникові директора та начальникові відділу припортового заводу, власникові компанії-нерезидента-учасниці корупційної схеми, а також довіреній особі народного депутата. 

У прокуратурі не називають ім'я та прізвище депутата, але у березні 2020 року підозру оголосили Ользі Ткаченко, колишній помічниці народного депутата Олександра Грановського

Поділитися