11 січня 2022 р. 11:04

Реконструкція бібліотеки Котляревського в Ізмаїлі подорожчала майже на мільйон

Реконструкція бібліотеки Котляревського в Ізмаїлі подорожчала майже на мільйон

Виконком Ізмаїльської міськради в рамках реалізації європейського проекту "EFIGE- транскордонний комплекс. Поєднання культурної спадщини в Придунав’ї" з реконструкції бібліотеки ім. І. Котляревського планує збільшити вартість робіт на 948,7 тисяч гривень.

Про це свідчать документи, опубліковані на сайті держзакупівель Prozorro.

Навесні міська влада за результатами проведених торгів обрала місцеву фірму "Конті" в якості підрядника для оновлення будівлі центральної міської бібліотеки ім. І.П. Котляревського по вул. Адмірала Холостякова, 41 в місті Ізмаїл. Сума контракту – 2,8 млн грн. Джерело фінансування – кошти Європейського союзу та міського бюджету.

За підряд також змагалися ще два претенденти – ПП "Роднік" депутата Ізмаїльської міськради від "Слуги народу" Ігоря Дехтярьова та приватне багатопрофільне підприємство "Кінгс" екс-депутата Ізмальської міської ради Георгія Кінєва. Однак їхні цінові пропозиції – 2,88 млн та 2,8 млн відповідно - виявилися більші, ніж у "Конті". Заявлений обсяг робіт, згідно договору, мали закінчити до 30 листопада 2021 року. 

Однак згодом виникла необхідність у збільшенні обсягів робіт та неврахованих додаткових робіт. Саме тому 10 січня і з’явилася інформація про додаткову угоду.

Як йдеться у матеріалах закупівлі, 948,7 тис. грн. спрямують на наступне: збільшення обсягів з розбирання, загально-будівельних робіт у частині улаштування дерев’яних конструкцій покрівлі, улаштування металопластикових перегородок, тепломеханічних робіт у частині ізоляції трубопроводів, блискавкозахисту у частині земляних робіт, робіт з ремонту системи пожежної сигналізації та подальшого його пусконалагодження.

Також виникла необхідність збільшити кількість пароводогрійних котлів, переглянути обсяги робіт з благоустрою.
Замовник зазначає, що оновлені дані коригування проектно-кошторисної документації за об’єктом  затверджені позитивним експертним звітом державного науково-дослідного та проектно-вишукувального інституту "НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ". Документ датований 10 листопада 2021 року.

Згідно додаткової угоди, роботи з реконструкції будівлі бібліотеки виконуватимуться до впродовж 2022 року і мають завершитися до 31 грудня.

Приватне підприємство "Конті" зареєстроване в Ізмаїлі у 1999 році. Засновник – Лариса Мінчева. Директор та кінцевий бенефіціарний власник – Тетяна Макарова. Вона є цивільною дружиною депутата Ізмаїльської міськради Івана Стоянова, який оформлений на цьому ж підприємстві на посаді інженера-енергетика. Всі ці відомості містяться у його деклараціях.

За 2021 рік ПП "Конті" отримало підряди на загальну суму 70,05 млн грн. А попередній 2020 рік приніс фірмі контрактів на 173,35 млн грн. Додамо, що "Конті" брала участь у будівництві та реконструкції двох об’єктів в Ізмаїлі зі списку президентського "Великого будівництва" - Ізмаїльської міської центральної лікарні та дитячого садка "Світлячок".

Поділитися