25 жовтня 2022 р. 16:21

Водні правоохоронці склали адмініпротоколи на двох посадовців

Фото: Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одеської області

(Фото: Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одеської області)

Працівники сектору водної поліції Білгород-Дністровського районного відділу поліції під час спільного рейду зі співробітниками екологічної служби Одеської області та Державної служби морського і річкового транспорту провели минулого тижня спільний рейд для виявлення рибалок на маломірних суднах, які виходять у водойми без дозволу, та оштрафували 11 порушників.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області. 

Чоловіки віком від 42 до 52 років вийшли на моторних човнах на Дністровських лиман порибалити, не потурбувавшись про те, щоб отримати документи на право керування плавзасобами, зареєструвати їх чи обладнати рятувальними засобами. Серед рибалок були такі, що вже притягувалися до відповідальності за аналогічні правопорушення. 

Відносно громадян, серед яких були дві посадові особи, що відповідальні за оформлення дозвільних документів на вихід суден на воду, загалом склали адміністративні постанови за чотирма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення:

  • Частиною 1 статті 116 (порушення правил охорони порядку та безпеки плавання малих, спортивних суден і водних мотоциклів, а саме керування судноводіями малими суднами, на борту яких немає необхідних рятувальних засобів),
  • частиною 2 статті 116-1 (порушення правил випуску судна у плавання або допуск до керування судном осіб, які не мають відповідного документа, а саме повторний протягом року випуск у плавання судна, члени екіпажу якого не мають відповідної кваліфікації),
  • частиною 1 статті 116-3 (порушення правил реєстрації суден, а саме  неповідомлення органу реєстрації судна про будь-які зміни технічних відомостей, що підлягають внесенню у встановленому порядку до Суднової книги України, протягом двох тижнів з дня настання таких змін),
  • частиною 1 статті 117 (порушення правил користування малими, спортивними суднами та водними мотоциклами).

Згідно з законодавством, правопорушники зобов’язані сплатити штраф у розмірі від 25 до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото та відео: Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одеської області

У червні Одеський прикордонний загін повідомив про зміни щодо заборони використання маломірних плавзасобів. Зокрема, за даними прикордонників, заборонено вихід та перебування маломірних плавзасобів у внутрішніх водоймах Одеської області.

Раніше обласні військові адміністрації встановили додаткову заборону на пересування під час воєнного стану маломірних плавзасобів, а саме моторних човнів, катерів та яхт.

В травні у прикордонних районах Одещини вже обмежували в’їзд та рух суден. Тоді заборона стосувалася ділянки, яка безпосередньо прилягає до державного кордону, завширшки 500 метрів від лінії державного кордону.

Поділитися