12 травня 2022 р. 20:44

Поліція підозрює посадовця Одеської залізниці в розкраданні 62 тонн пального

ФОТО: Національна поліція

(ФОТО: Національна поліція)

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив про підозру керівнику бази палива виробничого підрозділу регіональної філії «Одеська залізниця».

Про е повідомили в пресслужбі Національної поліції.

За даними слідства, відповідно до актів приймання нафтопродуктів у 2021 році на базу палива виробничого підрозділу регіональної філії «Одеська залізниця» надійшли вагони-цистерни зі 180 тоннами дизпалива. Надалі це пальне необхідно було поставити на облік виробничого підрозділу, зробивши відповідні записи до обліково-звітних документів. Проте для розкрадання нафтопродуктів керівник бази палива поставив на облік не всі цистерни. Необліковане пальне реалізували третім особам, а кошти використали на власні потреби.

Відповідно до висновків експертного дослідження, розмір нестачі нафтопродуктів на базі палива виробничого підрозділу регіональної філії «Одеська залізниця» - понад 62 тонни на суму 1,4 млн грн. 

На підставі отриманих доказів поліцейські повідомили про підозру керівникові бази палива за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Крім того, правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території бази палива та за місцями мешкання підозрюваного та осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності. Вилучили 70 тисяч доларів США та 500 тисяч гривень, а також документацію та «чорнові записи».

Фото та відео: Національна поліція

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника відділу адміністрації одного з національних парків Одещини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди

Співробітники Служби безпеки України в жовтні затримали начальника відділу держохорони природно-заповідного фонду Нижньодністровського національного природного парку за підозрою в організації схеми незаконного збагачення.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом сприяння діяльності терористичної організації, придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. 

Поділитися