16 лютого 2022 р. 10:12

Підозрюваного у розкраданні коштів ізмаїльського ексдепутата відправили до СІЗО

Підозрюваного у розкраданні коштів ізмаїльського ексдепутата відправили до СІЗО

Слідча суддя Київського районного суду Одеси Юлія Федулеєва задовольнила клопотання слідчого поліції та обрала колишньому депутату Ізмаїльської міської ради Георгію Кінєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком у 44 дні.

Втім, як зазначається в ухвалі суду, ексдепутат може вийти на волю з "Одеського слідчого ізолятору" за умови внесення застави у сумі 3 мільйони 535,4 тисяч гривень.

Георгія Кінєва підозрюють у тому, що він змовився із директором одного з комунальних підприємств Ізмаїльської міськради - депутатом вказаної ради та інженером управління капітального будівництва, суттєво завищив обсяги матеріалів та виконаних робіт з будівництва та реконструкції міської каналізації та спричинив державі збитків на 3,5 мільйони гривень. 

Кошти виділялись Україні для реалізації спільної операційної програми «Україна-Румунія 2014-2020», в межах якої в Ізмаїлі мають побудувати 11 кілометрів 226 метрів каналізаційних мереж. Сьогодні відведення каналізаційних стоків ведеться по аварійній гілці.

Роботи розпочалися ще у 2019 році. Тоді за результатами тендера з очікуваною вартістю 80 млн 166,9 тис. грн переможцем було визнано Приватне багатопрофільне підприємство "Кингс" з пропозицією лише на 1 тис. грн дешевшою за очікувану. В той же час інші учасники тендеру пропонували суму 76,3 млн грн (ТОВ "Стройнавігатор") та 70 млн грн (ТОВ "Філітес Груп"). Власником ПБП "Кингс" і є ексдепутат Ізмальської міської ради Георгій Кінєв. Компанія отримала 38 млн 621,3 тис. грн.

Зазначимо, що депутати Ізмаїльської міської ради на сесії, яка відбулася 28 січня, підтримали проєкт рішення щодо збільшення частки співфінансування українсько-румунського проєкту «Чиста ріка» до 17,24% від загального бюджету проєкту.

Напочатку січня Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області оголосив тендер на коригування вартості реконструкції каналізаційних мереж з влаштуванням трубопроводу у південній та південно-східній частинах міста.

Новий аукціон із очікуваною вартістю закупівлі у 54 мільйони 897,6 тисяч гривень відбувся 26 січня 2022 року за участі приватного підприємства "Роднік" та малого приватного підприємства "Измаилстрой". Переможцем обрали "Роднік". Приватне підприємство готове працювати за 54 мільйони 800 тисяч гривень. Щоправда процедура не завершена. 

Цікаво, що власником приватного підприємства "Роднік" є чинний депутат Ізмаїльської міської ради Ігор Дехтярьов.

Щоб читати скріншот зручніше - відкрийте у новому вікні.  

Поділитися