04 вересня 2022 р. 19:59

Одеська лікарня придбає ангіограф за понад 4 мільйони

Одеська лікарня придбає ангіограф за понад 4  мільйони

Комунальне некомерційне підприємство «Міська клінічна лікарня №10» Одеської міської ради оголосило тендер для обрання постачальника ангіографічної системи Optima IGS 330.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель "Prozorro".

Систему планують встановити в корпусі літери "П" на вулиці Маршала Малиновського. Аукціон з очікуваною вартістю в 4 мільйони 489 тисяч гривень має відбутися 20 вересня. Пставити його мають до 31 грудня 2022 року. 

Ангіографія  - це метод спеціального рентгенологічного дослідження кровоносних судин різних органів шляхом введення в артеріальну чи венозну систему речовин, які дають різку тінь в рентгенівських знімках. Ангіографія без контрастної речовини також можлива за допомогою МРТ.

Ангіографії в основному використовують для діагностики важливих судинних захворювань.

Артеріальні захворювання:

  • Артеросклероз та його ускладнення
  • Вазоконстрикції, наприклад ІХС, каротидний стеноз, облітеруючий атеросклероз судин кінцівок
  • Гострі закупорки судин, наприклад при інфаркті
  • Аневризми
  • Травми судин
  • Патологія ангіогенезу

Захворювання вен :

  • Тромбоз
  • Варикоз.

Раніше ця лікарня оголосила тендер для обрання компанії, якій заплатять за послуги з надання харчування хворим за 146 мільйонів 444,8 тисячі гривень. 

У 2020 році Департамент охорони здоров'я Одеської міськради відновив госпіталізацію у міську клінічну лікарню №10 з 3 червня.

У квітні того ж року в  Одеській міській лікарні №10 стався спалах коронавірусу - 22 квітня в Одесі зареєстрували перший летальний випадок: помер 57-річний чоловік, у якого діагноз COVID-19 був поставлений вже після смерті. Чоловік надійшов до лікарні №10 з пневмонією 30 березня. 

15 травня Департамент охорони здоров'я Одеської міської ради повідомив, як йдуть справи у міській клінічній лікарні №10, і коли лікувальний заклад зможе приймати хворих

17 травня голова Одеської ОДА Максим Куций повідомив, що помер 47-річний лікар-реаніматолог міської лікарні №10

Поділитися