15 січня 2022 р. 13:11

Очільник Одеської ОДА заробив у грудні на 270 євро більше, ніж у листопаді

Очільник Одеської ОДА заробив у грудні на 270 євро більше, ніж у листопаді

Заробітна плата голови Одеської обласної адміністрації Сергія Гриневецького у грудні становила 71 тисячу 332 гривні, тобто на 8 тисяч 625 гривень (або 271 євро) більше, ніж листопаді.

Скільки в кінці 2021 року заробили й інші голови обласних держадміністрацій, підрахували журналісти "Слово і Діло"

Як і восени, наприкінці 2021 року в регіонах відбулися кадрові перестановки – Володимир Зеленський змінив трьох голів ОДА – Харківської, Полтавської та Закарпатської.

Таким чином, Олег Синєгубов, який до 24 грудня очолював Полтавську ОДА, а потім очолив Харківську, отримав найбільшу заробітну плату серед колег – 150,5 тис. грн. На Полтавщині він встиг отримати компенсацію за відпустку, а у Харкові за грудень йому нарахували 11,2 тис. грн.

А от новий керівник Закарпатської ОДА Віктор Микита перебуває на посаді лише з 10 грудня, тож отримав навпаки найменше коштів серед губернаторів – 39 тис. 472 грн.

Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький та Рівненської ОДА Віталій Коваль в кінці року отримали майже однаково: 136 тис. грн без урахування податків. Зокрема, їм виплатили відпускні та допомогу на оздоровлення.

Трохи менше у грудні заробили керівники Луганської ОДА Сергій Гайдай (128,4 тис. грн без урахування податків) та Запорізької ОДА Олександр Старух (122,9 тис. грн, включно з допомогою на оздоровлення).

Голові Донецької ОДА Павлу Кириленку нарахували 81,4 тис. грн.

Однакову суму з Гриневецьким отримали очільники Хмельницької, Івано-Франківської, Волинської, Чернівецької, Тернопільської, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Житомирської та Чернігівської ОДА – 71 тис. 332 грн без урахування податків. Очільник Київської ОДА Василь Володін отримав на 300 грн більше.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА потрапив у кінець створеного журналістами рейтингу, бо з чотирьох обіцянок не виконав жодної.

Заробітна плата голови Одеської обласної адміністрації Сергія Гриневецького у вересні сягнула 107 тисяч 84 гривні, тобто майже вдвічі більше, ніж він заробив у серпні.

Зазначимо, що у серпні Сергія Гриневецького склала 56 тисяч 970 гривень, у липні 58 тисяч 724 гривні, а у червні 56 тисяч 956 гривень. 

Додамо, що голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький володіє двома ділянками землі загальною площею 0,2 гектара, тобто площа його землі в 104 рази менше, ніж в голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія.

Інфографіка: Слово і Діло

Поділитися