01 серпня 2022 р. 12:59

Нардепа пропонують оштрафувати за нацькування перевірок на ресторан

Нардепа пропонують оштрафувати за нацькування перевірок на ресторан

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало адміністративні протоколи, що стосуються конфлікту інтересів, щодо двох народних депутатів, один з яких посварився з персоналом одеського ресторану.

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК. 

Зокрема, народного депутата Олександра Гайду агентство пропонує оштрафувати за те, що він скористався своїм службовим становищем, щоб "покарати" ресторан, де його відмовилися обслуговувати через небажання продемонструвати COVID-сертифікат.

Обранець використав депутатське звернення, написавши до Одеського міського голови Геннадія Труханова та до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів із питань.

У зверненні народний депутат пропонував забезпечити перевірку ресторану, через що роботу закладу було паралізовано на тиждень, що призвело до втрати прибутку.

Подія сталася до початку повномасштабної війни.

Другого народного депутата - Анатолія Гунька пропонують оштрафувати за те, що він отримав у подарунок годинник марки «Breguet» вартістю понад 10 тисяч доларів США від свого помічника.

У лютому напередодні нападу росії Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запрошувало 11 осіб для надання пояснень про можливі порушення вимог антикорупційного законодавства України. Серед них колишній прокурор відділу прокуратури Одеської області Ігор Кушнір.

У грудні 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки декларування недостовірної інформації народним депутатом України Віктором Медведчуком на загальну суму понад 73 мільйони гривень.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) минулого року перевірило понад 806 декларацій та встановило порушень на 819 мільйонів гривень. 

Поділитися