01 січня 2022 р. 20:00

На другий етап капремонту вулиці в старій частині Ізмаїла з держфонду виділять понад 18 мільйонів

На другий етап капремонту вулиці в старій частині Ізмаїла з держфонду виділять понад 18 мільйонів

Масштабний проект з капітального ремонту дороги та тротуарів по вулиці Кутузова, яка розташована у старій частині Ізмаїла, приблизно обійдеться у 67 мільйонів гривень.

Реалізація проекту стартувала у 2020 році, а у 2022 році починається його другий етап.

Напередодні нового року міська влада підписала черговий контракт з підрядною організацією – одеським ТОВ "Евродор" родини Авєтісян. Йдеться про суму у 18 млн 136 тис. грн з державного бюджету, яку фірмі належить освоїти впродовж поточного року. Планується оновити проїжджу частину та тротуари по вул. Кутузова – на частині вулиці від вул. Героїв Сталінграду до Кутузовського парку.

В рамках першого етапу підрядник проклав нові магістральні мережі вулицею Кутузова, до перетину із вулицею Білгород-Дністровською та оновив дорожнє покриття. Контракт на виконання робіт першого етапу "Евродор" виграв у липні 2019-го року, його сума склала 47 млн 727 тис. грн.

У 2022-му планується відремонтувати на вулиці Кутузова у напрямку проспекту Суворова від 800 метрів до 1 кілометра дороги. 
За словами міського голови Ізмаїла Андрія Абрамченка, фінансово реалізувати такий  масштабний проект із благоустрою вулиці Кутузова місту важко. Тому кошти на його втілення залучаються з трьох джерел: спершу – з міського бюджету, частково – з казни області, проте основні кошти надходять із дорожнього фонду держави. Як пояснив Андрій В’ячеславович, кошти з цього фонду направляються конкретним містам України після захисту відповідного проекту.

Додамо, що державний дорожній фонд — це цільовий фонд у складі спеціального фонду державного бюджету країни, який акумулює кошти на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг державного та місцевого значення.

Поділитися