27 жовтня 2022 р. 14:32

Контейнери, які виявило на Одеській митниці ДБР, виявилися безхазяйними

Контейнери, які виявило на Одеській митниці ДБР, виявилися безхазяйними

Працівники Державного бюро розслідувань завершили перевірку щодо 50 зі 130 контейнерів, які вилучили на території Одеської митниці в межах розслідування можливої схеми ухиляння від сплати податків.

Як повідомили в ДБР, документи на всі товари відсутні, як і відомості про їхніх власників.

При цьому у контейнерах містяться елітні автомобілі, техніка, взуття, алкоголь, будівельні матеріали та продукти харчування. 

Орієнтовна вартість оглянутого товару вже перевищує 300 мільйонів гривень. Тож наразі працівники ДБР продовжують розслідування з прихованими від розмитнення товарами на Одеській митниці. 

"Окремі комерсанти відреагували на заклик ДБР та вже намагаються офіційно сплатити відповідні штрафні санкції та митні збори. ДБР запевняє, все буде за Законом і країні відшкодують всі кошти", - зазначають в Бюро.

18 жовтня Державне бюро розслідувань повідомило про виявлення в Одеському порту контейнерів із елітними автомобілями, технікою, алкоголем, а також продуктами харчування тривалого зберігання, термін розмитнення яких, нібито, сплив, але посадовці митниці не зробили нічого, щоб віддати контейнери для реалізації на користь держави.

Раніше співробітники Одеської митниці затримали на поромній переправі у пункті пропуску "Орлівка" вантажівку під керуванням громадянина України, яка прибула з Туркменістану.

А до того одеські митники спільно з Департаментом по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил блокували схему щодо ввезення майже 22,5 тонн креветок під виглядом гуманітарної допомоги.

У квітні Одеська митниця спростувала інформацію, що одягала тероборону у "брендовий одяг".

Поділитися