14 січня 2022 р. 16:32

Колишнього прокурора з Білгорода-Дністровського викликають у НАЗК

Колишнього прокурора з Білгорода-Дністровського викликають у НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запрошує на наступному тижні чотирьох осіб для надання пояснень про можливі порушення вимог Законів України "Про запобігання корупції" та "Про політичні партії в Україні".

Про це йдеться в пресслужбі НАЗК.

Серед них колишній прокурор Білгород-Дністровської місцевої прокуратури Одеської області Віталій Топольський, якого викликають через несвоєчасне подання декларації. 

Його хочуть бачити в агентстві 19 січня. Цікаво, що Віталія Топольського викликали в НАЗК ще в листопаді 2021 року.

Через це ж викликають колишнього заступника начальника управління – начальника відділу Чернівецької обласної державної адміністрації Юрія Мінька. 

Через несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані запрошується Ірина Донець, колишня директорка Юридичного департаменту Національної служби здоров’я України.

А для з’ясування обставин можливих порушень порядку подання фінансової звітності, для надання пояснень повторно запрошується представниця політичної партії «Бджола» Любов П’ятенко.

Минулого тижня через несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані НАЗК запросило колишнього начальника сектору дізнання відділу поліції №2 Березівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області Сергія Коноваленка.

Раніше депутат Одеської обласної ради Олег Кутателадзе "забув" задекларувати майже 70 мільйонів. За інформацією медіа в грудні НАБУ відкрило з цього приводу кримінальне провадження.

Також НАЗК склало та направило до суду два адміністративних протоколи щодо голови Одеської районної ради Віталія Барвіненка.

Окрім того, НАЗК встановило, що депутат Коноплянської сільради Березівського району Микола Обухін вказав недостовірну інформацію в своїй декларації за 2020 року.

Поділитися