17 січня 2022 р. 12:30

Кілійську рисову зрошувальну систему відремонтують за 41 мільйон

Кілійську рисову зрошувальну систему відремонтують за 41 мільйон

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської державної адміністрації оголосив тендер для обрання компанії, якій заплатять за капітальний ремонт міжгосподарських каналів та гідротехнічних споруд Кілійської рисової зрошувальної системи. 

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

За даними системи, аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 41 мільйон 471,5 тисячу гривень має відбутися 4 лютого, а роботи планують завершити до 1 серпня 2022 року. 

Міжгосподарська зрошувальна мережа Кілійської рисової системи складається з магістральних та розподільчих каналів з залізобетонним облицюванням.

До Кілійської рисової зрошувальної системи відносяться чотири насосних станції:

  • НС-1 -водозабірна,
  • НС " Госфонд", НС-2 – двохсторонньої дії,
  • НС "Осушувальна" – скидна.

Зазначимо, у жовтні 2021 року Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації оголосив два тендери для обрання підрядників, які відремонтують зрошувальні системи у Болградському та Білгород-Дністровському районах.

Білгород-Дністровську зрошувальну систему, покликану забезпечувати полив 14 тис. 584 гектарів сільськогосподарських земель, ввели в експлуатацію в 1981-1987 роках. Джерело зрошення - річка Дністер, вода якої з підводного каналу довжиною 8,2 км подається на головну насосну станцію.

Ремонт Банівської системи передбачає зрізання рослинного грунту, виїмка мінерального грунту, демонтаж існуючого трубопроводу 2МКр Д=920 мм та МКр Д=520 мм, встановлення колодязів з засувками, влаштування випусків, монтаж нового трубопроводу, зворотня засипка траншеї мінеральним грунтом.

Поділитися