28 липня 2022 р. 11:34

Генпрокурор призначив керівника антикорупційної прокуратури

Генпрокурор призначив керівника антикорупційної прокуратури

Генеральний прокурор Андрій Костін, який 28 липня розпочав роботу на новій посаді, призначив очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Ним став колишній детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко, якого проголосили переможцем відповідного конкурсу на посаду ще пів року тому, але конкурсна комісія затвердила його перемогу лише 19 липня 2022 року.   

Президент України Володимир Зеленський за два дні до цього затвердження, під вечір 17 липня, видав одразу два надзвичайних кадрових укази. Одним з яких було звільнення з посади Генерального прокурора Ірини Венедиктової. Тож до обрання нового очільника Офісу генпрокурора призначення не могло відбутися. 

27 липня Верховна Рада України погодила подання президента щодо кандидатури Генерального прокурора, яким мав стати нардеп-одесит Андрій Костін ("Слуга народу"). 

Олександр Клименко — детектив Національного антикорупційного бюро України. Він брав участь у розслідуванні "газової справи" нардепа Олександра Онищенка, кейсі екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова та справи про причетність заступника керівника ОП Олега Татарова до корупційної схеми.

Зазначимо, що призначення голови САП було однією з вимог Європейського союзу. 23 червня країни Європейського Союзу на саміті проголосували за надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. Лідери 27 країн ЄС підтримали надання статусу кандидата в члени ЄС для України. 

Поділитися