25 січня 2022 р. 16:31

Фонд держмайна просять зберегти в Одесі завод шампанських вин

Фонд держмайна просять зберегти в Одесі завод шампанських вин

Депутати Одеської обласної ради звернулися до Фонду державного майна України та Міністерства культури та інформаційної політики України щодо приватизації Одеського заводу шампанських вин.

Відповідне звернення підтримали на сесії обласної ради 25 січня. 

Зокрема депутати просять фонд:

  • Зберегти наявні договори оренди та суборенди. На думку депутатів, це дозволить розвивати культурний центр, що діє на території заводу
  • Не допустити будівництва бізнес-центру чи житла на цій території
  • Підтримати діючий там "Музей сучасного мистецтва". Це має створити на території заводу унікальний культурний осередок.  

З аналогічними вимогами до фонду та міністерства звернулися одеські діячі культури. Під зверненням, оприлюдненим на сторінці письменника, історика мистецтва та члена президентської ради Всесвітнього клубу одеситів Євгена Деменока підписалися понад десяток відомих діячів мистецтва.

Нагадаємо, Одеський завод шампанських вин на Французькому бульварі, 36 виставили на аукціон, стартова ціна об'єкту - 87 млн 377 тис. 964 гривень.

Не підлягають приватизації та залишаються у державній власності - заглиблене сховище площею 183,9 кв. м разом з системою вентиляції та житловий будинок площею 221,3 кв. м.

Зазначимо, що у 2021 році Одеська область залучила 277,7 млн грн інвестицій від приватизації державного майна - це п'ятий результат по країні.

Станом на кінець грудня надходження до державного бюджету від оренди держмайна в Одеській області збільшились на 12% – з 300 мільйонів минулого року до 335 мільйонів гривень.

У 2022 році Фонд держмайна вчергове спробує продати недобудований табір на Одещині.

Поділитися