13 вересня 2022 р. 18:11

Двом ексзаступникам директора порту "Южний" встановили заставу у понад 700 тисяч

Двом ексзаступникам директора порту "Южний" встановили заставу у понад 700 тисяч

Вищий антикорупційний суд визначив застави двом колишнім заступникам директора державного підприємства "Морський торговельний порт «Южний»", яких підозрюють у причетності до заволодіння понад 1,5 мільйонами гривень.

Такі рішення ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє "Слово і діло".

Одному встановили заставу у розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 520 тисяч гривень.

Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування з низкою осіб щодо обставин справи та носити електронний браслет.

Для другого обрали запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 208 тисяч гривень.

На нього поклали той самий перелік обов'язків строком до 6 листопада.

Зазначимо, на початку вересня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру директору Державного підприємства "Морський торговельний порт «Южний»" та двом його заступникам у привласненні державного майна шляхом зловживання службовим становищем.

З листопада 2019 по серпень 2020 років цю посаду обіймав Олександр Олійник. Проте у серпні 2020 року Кабінет міністрів несподівано звільнив його з посади. Втім 31 травня 2021 року Кабінет міністрів України знов погодив призначення на посаду директора ДП "Морський торговельний порт «Южний»" Олександра Олійника. А на початку липня 2022 року затвердив його кандидатуру ще раз.

Поділитися