31 січня 2022 р. 13:50

Аудитори зацікавилися вартістю обслуговування протипожежних систем шкіл Приморського району Одеси

Аудитори зацікавилися вартістю обслуговування протипожежних систем шкіл Приморського району Одеси

Південний офіс Державної аудиторської служби почав мониторинг процедури закупівлі послуг з технічного обслуговування та цілодобового спостерігання систем протипожежного захисту закладів та установ системи освіти.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Зазначається, що маються на увазі заклади освіти підпорядковані комунальній установі "Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району м. Одеси".

Аукціон відбувся 6 січня і в ньому взяли участь два приватних підприємства - "Спецпожсервіс-Юг" та "Спецавтоматика-2007". Переможцем визнали "Спецпожсервіс-Юг", яке зголосилося працювати за 2 мільйони 349,6 тисяч гривень. 

Аудиторів цікавить обґрунтування розміру бюджетного призначення, технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та визначено його очікувану вартість у 2 мільйони 587 тисяч гривень. 

У комунальній установі натомість заявили аудиторам, що обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі оприлюднено на офіційному веб-сайті головного розпорядника бюджетних коштів.

Згідно даним міністерства юстиції приватне підприємство "Спецпожсервіс-Юг" засноване у 2017 році. Кінцевий бенефіціар - Владислав Касаткін, який також є директором цієї компанії. 

"Спецавтоматика-2007" засноване у 2007 році кінцевий бенефіціар - Микола Шигіда і директор також він.

Нагадаємо, працівники Південного офісу Державної аудиторської служби під час ревізії фінансово-господарської діяльності Квартирно-експлуатаційного відділу міста Одеса встановили фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 41 мільйон гривень.

Спеціалісти Південного офісу Державної аудиторської служби України вважають, що під час виділення компанії "Таурус" понад 7 мільйонів на додаткові роботи з реставрації будинку Лібмана в Одесі управління капітального будівництва Одеської міської ради порушило закон.

Аудитори Південного офісу Держаудитслужби впродовж 2021 року провели 60 ревізій, 12 аудитів, 27 перевірок закупівель та виявили втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму майже 856 мільйонів гривень, а 185 посадових осіб підконтрольних об’єктів притягнуто за вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності, 101 – до матеріальної та дисциплінарної.

Поділитися