19 жовтня 2021 р. 12:47

Жодна парламентська партія не пояснила, куди витратила 693 мільйони у 2021 році

Жодна парламентська партія не пояснила, куди витратила 693 мільйони у 2021 році

Жодна із представлених у парламенті партій станом на 18 жовтня не подала фінансового звіту за 2021 рік до Національного агентства із питань запобігання корупції.

Про це повідомили в НАЗК, зазначило видання «Слово і діло».

На сайті НАЗК відсутні фінансові звіти партій: «Голос», «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Опозиційна платформа ‒ За життя» за перший, другий та третій квартали 2021 року.

Згідно із законом «Про політичні партії в Україні», політичні партії повинні подавати фінансові звіти щокварталу, але не пізніше ніж на сороковий день після закінчення звітного кварталу.

Утім, через пандемію коронавірусу у партій з'явилася законна можливість зволікати із поданням звітів. У законі прописано, що їх вони повинні подати не пізніше ніж на сороковий день після закінчення здійснення карантинних заходів щодо запобігання поширенню COVID-19.

Нині здійснення таких заходів, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236, встановлено на строк до 31 грудня 2021 року.

Враховуючи це, останнім днем строку подання щоквартальних звітів за 2020 та 2021 роки є 9 лютого 2022 року.

«Теоретично партії могли подавати звіти, як і раніше, не затягуючи. Адже політичне життя не стоїть на місці, партійні офіси працюють, на білбордах та у ЗМІ продовжує з'являтися політична реклама, проводяться вуличні акції та інші заходи. Але партії не поспішають здавати звіти, хоча рік уже майже закінчився», ‒ зазначають в НАЗК.

Нагадаємо, через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій склали протокол щодо заступника Одеського міського голови Олега Бриндака, як керівника партії «Довіряй ділам» в Одесі

Поділитися