03 вересня 2021 р. 18:18

Завищення цін при закупівлі медтранспорту на Одещині сягало 400 відсотків

Завищення цін при закупівлі медтранспорту на Одещині сягало 400 відсотків

Під час пресконференції голови Рахункової палати Валерія Пацкана за участі керівників облрад і обладміністрацій Одеської, Миколаївської і Херсонської областей  були оприлюднені результати перевірок використання коштів державного бюджету. За останні роки на Одещині було перевірено 74 об'єкти, в яких виявлено порушень на 1,2 млрд грн.

Так, спеціалісти Рахункової палати встановили, что в процесі закупівлі 45 спеціальних автомобілів для екстреної медичної допомоги в Одеській області були допущені порушення на суму 20 мільйонів гривень. Валерій Пацкан як приклад навів придбання неповних комплектів апаратів штучної вентиляції легень. Це спричинило додаткові закупівлі і врешті-решт збільшило вартість транспортних одиниць. Крім того, закупівлі здійснювалися за цінами, що, за словами Валерія Пацкана, перевищували середньоринкові відповідного періоду на 280 - 390 відсотків. 

Характеризуючи дотримання законодавства у системі МОЗ загалом, голова Рахункової палати навів такі дані: обсяг коштів, виділених з державного бюджету, але не використаних системою охорони здоров'я України, склав 12,4 млрд грн.

Нагадаємо, консультативно-дорадча комісія управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради надала дозволи на капітальний ремонт будівлі лікарняного корпусу (літ. Б) міської лікарні №5 та реконструкцію Одеської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 75. Про це повідомив начальник управління ДАБК Олександр Авдєєв

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для обрання компанії, якій заплатять за реконструкцію системи киснепостачання з встановленням кисневих станцій у КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня».

Нове приймальне відділення облаштоване в окремому корпусі з обладнаним круговим під'їздом машин «швидкої допомоги» відкрили 31 серпня в міській лікарні №11.

Поділитися