09 липня 2021 р. 10:30

Затриманий сім років тому за хабарництво слідчий прокуратури на Одещині визнав провину

Затриманий сім років тому за хабарництво слідчий прокуратури на Одещині визнав провину

Овідіопольський районний суд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі колишнього слідчого прокуратури Ширяївського району Одеської області. 

Як випливає з вироку суду,  слідчого затримали у 2014 році. 

Тоді він розслідував справу про шахрайство і пообіцяв фігурантці цієї справи, що не стане притягати її до кримінальної відповідальності, якщо вона сплатить йому три тисячі доларів США. 

Суму жінка мала віддати поступово. Спочатку вона прийшла до кабінету слідчого із тисячею доларів. Проте гроші не взяв, а дав їй чистий аркуш паперу, та сказав чекати на іншу людину, яка забере гроші. 

Іншою людиною виявився чоловік, який неофіційно проходив стажування у прокуратурі та нічого не знав. Слідчий відправив його забрати ніби то документи в жінки, а ввечері забрав ці "документи".

Десять днів потому жінка принесла решту суми. Ці гроші слідчий вже вирішив забрати самотужки та отримати їх у машині. При цьому одразу в руки гроші не брав, а сказав жінці загорнути їх в аркуш паперу, та лишити на задньому сидінні авто. 

24 червня 2021 року між прокурором та обвинуваченим укладена угода про визнання винуватості.

Вважається, що обвинувачений беззастережно визнав свою вину і сприяв розслідуванню. Сторони погодили покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років із забороною на 2 роки обіймати посади в правоохоронних органах, пов’язані із виконанням функцій представника влади та посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на підприємствах, установах, організацій усіх форм власності.

Угодою передбачено, що засуджений не відбуватиме тюремне покарання і звільняється з іспитовим строком 2 роки.

Нагадаємо, Київський районний суд Одеси визнав голову дільничної комісії винним підкупі виборців та засудив на п'ять років позбавлення волі, заборонивши займати посади та займатися діяльністю, пов`язаною з роботою виборчих комісій, комісій референдуму, утворених у порядку, передбаченому виборчим законодавством України на такі ж п'ять років.     

Вищий антикорупційний суд 17 червня змінив запобіжний захід екснардепу Олександру Пресману із застави в 927 тисяч гривень на особисте зобов’язання.

Приморський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для депутата Подільської міської ради, який підозрюється у спробі підкупити членів виборчої комісії.

Поділитися