19 жовтня 2021 р. 18:44

За обстеження дамби Хаджибейського лиману виплатять понад мільйон гривень

За обстеження дамби Хаджибейського лиману виплатять понад мільйон гривень

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для обрання компанії, яка обстежить технічний стан дамби Хаджибейського лиману.

Відповідне розпорядження оприлюднено в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 1 мільйон 443,8 тисячі гривень має відбутися 5 листопада, а обстежити дамбу компанія-переможець має до 31 грудня 2021 року. 

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився виділити кошти з міського фонду охорони навколишнього природного середовища міста Одеси з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру за умови прориву дамби Хаджибейського лиману.

«Укравтодор» планує побудувати трасу з двома смугами транспортного руху перед початком реконструкції дамби Хаджибейського лиману. 

Стан та подальші заходи з ремонту і укріплення гідротехнічної споруди – Хаджибейського лиману розглянули на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 13 серпня.

«Укравтодор» погодився з необхідністю розширяти об'їзну дорогу навколо Одеси з двох до чотирьох смуг автомобільного руху. 

Раніше Геннадій Труханов вже наголошував на необхідності побудувати нову дамбу Хаджибейського лиману.

В мерії є бачення проєкту, який містить і розширення автодороги, що йде греблею, до чотирьох смуг. Нове спорудження має убезпечити Одесу від наслідків стихійного лиха на зразок потужної зливи.  

Поділитися