21 вересня 2021 р. 21:27

В Одесі підсилять мол до Воронцовського маяка за 187 мільйонів

В Одесі підсилять мол до Воронцовського маяка за 187 мільйонів

Одеська філія "Адміністрації морських портів України" оголосила тендер для обрання компанії, яка зробить улаштування постілі на ділянці № 4 огороджувального хвилелому та підсилить Рейдовий мол.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Це робитиметься в рамках будівництва першої черги контейнерного термінала на Карантинному молі державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" за рахунок штучно створеної території. 

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі 187 мільйонів 785,2 тисячі гривень має відбутися 29 листопада. 

Рейдовий мол Одеського порту є продовженням Карантинного молу, має вигнуту форму, захищає акваторію від хвиль з півдня, південного сходу, частково північного сходу. Побудований за проєктом К. Гартлея в 1877 - 1879 роках з бетонних масивів вагою до 100 тонн горизонтальними рядами довжиною 646 метрів. В голові Рейдового молу в 1888 році встановлений Воронцовський маяк.

Мол був значно пошкоджений спецкомандою СС при відході окупантів з Одеси в квітні 1944 року та відновлений в грудні 1945 року. У 1955 році трест «Чорноморгідробуд» побудував новий Воронцовський маяк. Вантажні операції на Рейдовому молі не здійснюються.

Нагадаємо, з метою відновлення оголошених глибин, після завершення нересту, ДП «Адміністрація морських портів України» поновила експлуатаційні днопоглиблювальні роботи в акваторії морського порту Білгород-Дністровський, які проводитимуться господарським способом. 

Державна виконавча служба України зняла всі арешти з майна і банківських рахунків ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». 

8 червня нову очільницю представили колективу Білгород-Дністровського морського торгівельного порту нею стала Оксана Кіктенко

Поділитися