25 січня 2021 р. 11:40

В Одесі моряки перекрили дорогу на столицю (оновлено)

В Одесі моряки перекрили дорогу на столицю (оновлено)

Близько 50 моряків зібралися на акцію протесту 25 січня в Одесі та перекрили трасу Одеса-Київ вимагаючи, щоб до них приїхав голова Одеської обласної адміністрації.

Моряки поясняють свої дії тим, що вони не можуть отримати сертифікати, не сплативши гроші корупціонерам. 

"На сьогодні моряк не може отримати жоден документ без хабаря. Така ситуація склалася через зацікавлених осіб, які отримують по 6 мільйонів на місяць", - стверджує організатор акції Христина Король.

.

ВІДЕО: 7 канал

Більше ФОТО

Зазначимо, що аналогічні акції мають відбутися 25 січня у Києві, Херсоні, Миколаєві, Ізмаїлі, Маріуполі та Очакові. 

11:57 Кількість протестуючих моряків зросла до 200 людей.

13:36 Втім, за дві години після початку блокування протестуючи відкрили трасу та зібралися під будівлею Одеської обласної адміністрації. Там до них вийшла заступниця голови ОДА Світлана Фабрикант, яка заявила, що Сергій Гриневецький обізнаний із ситуацією і ОДА підготувала листа на ім'я президента та прем'єр-міністра із викладенням пропозицій щодо її виправлення. 

Також сьогодні в Одесі протестують проти зростання тарифів. Протести відбуваються на декількох локаціях: на Думській площі біля мерії та у стін обласної державної адміністрації. 

Нагадаємо, чергова акція протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги відбулася 15 січня в Одесі, та супроводжувалася перекриттям вулиць.

Це була не перша антитарифна акція в Одесі. 13 січня мешканці Одеси вийшли на мітинг проти підвищення тарифів на газ та електроенергію. Люди збирали підписи з вимогою знизити ціни на комунальні послуги. 

Того ж дня Офіс президента України повідомив, що результатом наради президента із міністрами, представниками Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг, а також керівника НАК «Нафтогаз-України», стало рішення знизити ціну на газ нижче ринкової, тобто більш ніж на 30%. 

Кілька десятків одеситів вийшли зранку 11 січня на акцію протесту до будівлі Одеської міської ради, де відбувалося дистанційне засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Наприкінці минулого року компанія «Одесагаз-постачання» повідомила про підвищення вартості  природного газу для жителів Одеси та області на 1,15 грн за кубометр з січня 2021 року. 

Також про підвищення тарифу повідомила компанія "Нафтогаз Україна", пояснивши, що йдеться лише про її абонентів.   

У жовтні оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ у рамках спеціальних обов’язків (ПСО), зросла порівняно з вереснем на 24%. 

Нагадаємо також, що Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 28 грудня вирішив відтермінувати впровадження чергового етапу ринку електроенергії.

Раніше зазначалося, що електрика може подорожчати. 

Нагадаємо Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг з 1 січня 2021 року встановила тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення для споживачів філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс».

Національна комісія з регулювання ринку комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила нові тарифи на теплову енергію для комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси». 

Поділитися