18 листопада 2021 р. 18:32

Суд закрив справу про запізнення з поданням декларації щодо екснардепа-одесита

Суд закрив справу про запізнення з поданням декларації щодо екснардепа-одесита

Печерський районний суд Києва закрив протокол стосовно колишнього народного депутата Івана Фурсіна про несвоєчасно подану ним декларацію.

Таке рішення 20 жовтня ухвалила суддя Печерського райсуду столиці Світлана Шапутько, повідомляє "Слово і діло".

Як вказується у документі, Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол на Фурсіна через подачу з запізненням декларації народного депутата після звільнення. Політик подав декларацію аж 17 червня 2020 року, водночас коли він склав повноваження ще в серпні 2019 року. Однак суд закрив провадження у зв'язку із закінченням строку притягнення особи до адміністративної відповідальності.

Наразі Іван Фурсін є депутатом Одеської обласної ради від фракції "Опозиційна платформа - За життя". Працівники Нацагентства проводять перевірку його декларації за 2020 рік. Результатів ще немає.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції склало рейтинг порушень антикорупційного законодавства в жовтні, в який потрапили екснардеп Іван Фурсін і ексглава Березівської районної адміністрації Одеської області Геннадій Заболотний. Іван Фурсін тоді посів в ньому друге місце. Це сталося через три обґрунтованих висновки про декларування недостовірних відомостей

Поділитися