30 липня 2021 р. 18:28

Суд відправив під варту посадовця Міноборони за хабар на мільйон доларів

Суд відправив під варту посадовця Міноборони за хабар на мільйон доларів

Печерський суд обрав запобіжний захід голові Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони Василю Ракулу та постановив відправити його під варту до 23 вересня з альтернативою внесення 10 млн грн застави.

Про це повідомляє УСІ.

Василь Ракул і колишній детектив НАБУ Роман Ковтун звинувачуються в спробі отримати хабар від забудовника в розмірі 1 млн доларів. За цю суму обвинувачені обіцяли будівельній компанії перемогуна на конкурсі з будівництва житла для військовослужбовців в Одесі.

Прокуратор заявив, що під час обшуків за місцем роботи Ракула був вилучений оригінал домовленості на підготовку ділянки під будівництво. У свою чергу, адвокат Ракула заявив, що його клієнт ще не проходить у справі як підозрюваний, і що вручення підозри під час обшуків було незаконним.

Також сьогодні повинні були розглянути справу про позбавлення посади Василя Ракула, але сторона захисту затребувала відведення судді.

Рішення по детективу НАБУ Роману Ковтуну суд винесе 2 серпня.

24 липня поліцейські повідомили про викриття шахрайської діяльністі керівника одного з регіональних управлінь капітального будівництва Міністерства оборони та його спільника. 

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі від 5-ти до 12-ти років з конфіскацією майна.

Й раніше повідомлялося про махінації представників Міноборони із житлом для військових на Одещині.

Коли на землях одного з військових містечок в центральній частині м. Одеси здійснюється будівництво житла для військовослужбовців Збройних Сил України на умовах пайової участі.

Так, за умовами Договору та додаткових угод до нього Міністерство оборони України мало б отримати майже 8 тисяч метрів квадратних житла у цьому місці.

Проте, низкою додаткових угод до Договору передбачено передання Забудовником готових квартир в інших частинах м. Одеси та м. Білгород-Дністровський, де вартість будівництва житла є значно нижчою, ніж вартість квартир за місцезнаходженням первинного об’єкту будівництва.

Фото: РБК-Україна

Поділитися