02 серпня 2021 р. 13:34

Суд почне розглядати справу про конфлікт інтересів мера Білгорода-Дністровського за три дні

Суд почне розглядати справу про конфлікт інтересів мера Білгорода-Дністровського за три дні

Білгород-Дністровський міськрайонний суд почне розглядати справу про притягнення до адміністративної відповідальності міського голови Білгорода-Дністровського Віталія Граждана у четвер, 15 серпня. 

Про це стало відомо від пресслужби суду. 

Йдеться про протокол щодо неповідомлення міським головою Національному агентству з питань запобігання корупції про конфлікт інтересів. 

Як зазначав раніше сам мер, конфлікт полягає в тому, що він нібито проголосував за проєкт рішення ради про преміювання міського голови.

Однак мер запевнив, що не голосував за цей проєкт, а про конфлікт інтересів насправді повідомив. Тому Граждан переконаний – "протокол розвалиться у суді".

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до суду за тиждень 16-21 липня 27 адміністративних протоколів.

Серед порушників знову опинився колишній начальник Суворовського районного відділу в місті Одесі Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області Ігор Яворський - за несвоєчасне подання декларації без поважних причин. Його НАЗК двічі запрошувало для надання пояснень про можливі порушення вимог Законів України «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні».

Раніше НАЗК запросило для пояснень соратницю одеського екснардепа, до якої є питання з порядку подання фінансової звітності.

НАЗК знайшло недостовірність у декларації колишнього заступника голови Держкосмосу.

Також антикорупціонери перевірять декларацію першого заступника одеського мера.

Поділитися