20 квітня 2021 р. 12:22

Ремонт лікарні в Одесі за 47 мільйонів віддали "ковідною" закупівлею фірмі, що фігурувала у кримінальній справі

Ремонт лікарні в Одесі за 47 мільйонів віддали "ковідною" закупівлею фірмі, що фігурувала у кримінальній справі

Управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційним підприємством "Таурус"»  про капітальний ремонт будівлі лікарняного корпусу (літ. Б) КНП «Міська лікарня №5».

В системі електронних закупівель Prozorro вказується, що закупівлю проводили без використання електронної системи для потреб боротьби із COVID-19, зазначає Центр журналістських розслідувань.

Тож у конкурсі із очікуваною вартістю закупівлі в 47 мільйонів 407,4 тисяч гривень брала участь лише одна компанія, з якою й уклали угоду.

З початку 2021 року УКБ провело п'ять так званих "ковідних" закупівель. У чотирьох випадках організація укладала договори на ремонт приміщень в міськлікарні для госпіталізації хворих коронавірусом і ремонт інженерних мереж системи постачання кисню.

Нагадаємо, у лютому 2020 року Малиновський районний суд Одеси дозволив слідчому доступ з можливістю вилучення до документів, що стосуються договорів, підписаних Управлінням капітального будівництва з ТОВ «Юнімар», яке повинно було побудувати бювет за 4 мільйони 673 тисячі 764 гривні. Ці гроші УКБ перерахував компанії, але слідчі встановили, що роботи виконані не були. 

Як випливало з ухвали суду, в поле зору слідчих потрапили і ТОВ «Таурус» з ТОВ «Спецмонтаж БАО». Зокрема, між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та ТОВ ПКП «Таурус», за результатами відкритих торгів, було укладено договір на виконання робіт з будівництва житлового будинку №45 на вулиці Генерала Бочарова на загальну суму 72 млн 779,9 тис. грн. Крім того, УКС з ТОВ ПКП «Таурус» уклало договір на виконання робіт з капітального ремонту будівлі ясла-садка №225 на вулиці Паустовського.

30 серпня 2019 року під час проведення обшуку були вилучені документи, комп'ютерна техніка та інші речі, що свідчили про те, що група компаній ТОВ ПКП «Таурус», ТОВ «Юнімар», ТОВ «Будтехналагодження» ТОВ «Одесакомунекологія», ТОВ «ПМК №241» , ТОВ «Крафтмарін», ТОВ «Будлост Компані», ТОВ «Техбілдінг», ТОВ «Дизайн Інтер'єр», ТОВ «Добробуд-Град» і ТОВ «Спецмонтаж БАО» здійснюють спільну господарську діяльність в одному приміщенні, а директора і засновники цих підприємств пов'язані між собою.

Тендер на реконструкцію будівлі по проспекту Шевченка, 8-А управління вже проводило в листопаді 2018 року. Тоді угоду уклали з ТОВ «Таурус», незважаючи на те, що воно просило за роботу на 10 тисяч більше, ніж єдиний конкурент - ТОВ «Укрбудконстракшн». Однак пропозиція цієї компанії відхилили, вирішивши, що надані документи не відповідають умовам тендеру.

Термін договору з ТОВ «Таурус» закінчився 31 грудня минулого року, і після цього проєкт відкоригували.

Поділитися