08 вересня 2021 р. 11:45

Ремонт двох кілометрів траси біля авторинку "Куяльник" робитиме фірма депутата за 109 мільйонів

Ремонт двох кілометрів траси біля авторинку "Куяльник" робитиме фірма депутата за 109 мільйонів

Служба автомобільних доріг в Одеській області провела тендер для обрання компанії якій заплатять за реконструкцію автомобільної дороги загального користування державного значення М-28 Одеса – Южний – /М-14/ з під’їздами (Обхід м. Одеса).

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Йдеться про майже два кілометри траси біля авторинку "Куяльник".  Аукціон відбувся 7 вересня і в ньому брали участь три товариства з обмеженою відповідальністю: "Ростдорстрой", "Автомагістраль-Південь" та "Давідшин".

На першому кроці аукціону навигіднішою була пропозиція саме останнього - 109 мільйонів 677, 3 тисяч гривень. Проте на другому кроці інші учасники знизили свої ціни - "Автомагістраль-Південь" до 109,6 мільйонів гривень, а "Ростдорстрой" до 109,5 мільйонів. "Давідшин" залишив свою пропозицію на попередньому рівні тож найцвигіднішою визначили все ж таки пропозицію ТОВ "Ростдорстрой". 

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновниками ТОВ «Ростдорстрой» є Комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «Оттама», а кінцевими бенефіціарами - Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Юрій Шумахер також є депутатом Одеської міської ради від фракції «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова.     

Цікаво, що ТОВ "Давідшин" - новий гравець на ринку ремонту доріг Одещини. Компанія зареєстрована у Вірменії. 

Зазначимо, у травні Служба автомобільних доріг в Одеський області під час робочого візиту голови Одеської обласної ради Григорія Діденко до Красносільської сільської ради презентувала чотири варіанти будівництва автомобільної дороги М-28 Одеса–Южне /М-14/ з під’їздами (обхід м. Одеси).

Нагадаємо, журналіста газети "Зелений лист" Юрія Дяченка вдарили в область паху під час спроби попасти на сесію Красносільської сільської ради біля меж Одеси. 

Активісти вирішили відвідати сесію сільради через наміри депутатів розглянути проєкт Генерального плану села Корсунці, за яким пропонувалося прокласти через Куяльницький лиман чотирьох-полосної автомагістралі. Також планували ухвалити детальний план території села Ільїчанка на межі з Одесою. 

Нагадаємо також, що товариство з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой» почало роботи з прокладення нової дороги, яка з'єднає територію Одеського морського торгового порту та дорогу М-28 Одеса – Южне. 5,3 кілометри автошляху буде збудовано з цементобетонним дорожнім покриттям за посиленою технологією та буде організовано дві смуги руху.

Поділитися