17 грудня 2021 р. 21:00

Найбільші ремонтники одеських доріг розіграли мільярдний тендер на Луганщині

Найбільші ремонтники одеських доріг розіграли мільярдний тендер на Луганщині

Служба автомобільних доріг в Луганській області провела тендер для обрання компанії, якій заплатять за поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-02 Контрольно-пропускний пункт "Танюшівка" - Старобільськ - Бахмут.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон відбувся 17 грудня і в ньому брали участь три компанії: товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой", товариство з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль-Південь" та "ОНУР Конструкціон Інтернешнл".

Йшлося про майже 32 кілометри дороги, які компанія-переможець ремонтуватиме до 31 грудня 2022 року.

Переможцем визнали товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой", яке погодилося працювати за 1 мільярд 5 мільйонів 269,3 тисяч гривень.

ТОВ "Ростдорстрой" контролюється компанією на Віргінських островах "Сайдлейк інтернешнл лімітед" в особі чотирьох чоловік: бізнесмена Олександра Жукова, депутата Одеської міськради Юрія Шумахера - представника партії "Довіряй ділам", Олександра Рацкевич і Євгена Коновалова.

ТОВ "ОНУР Конструкціон Інтернешнл" зареєстровано в 2004 році в Києві. Кінцеві бенефіціари: Онур Четінджевіз і Іхсан Четінджевіз з Анкари (Туреччина). Власниками ТОВ "Автомагістраль-Південь" є одесити Валерій Коротков та Олег Наливаний

У жовтні ці ж компанії розіграли інший тендер на ремонт 36,2 кілометрів цієї ж дороги також з очікуваною вартістю закупівлі понад мільярд гривень. Тоді переможцем стало ТОВ "ОНУР Конструкціон Інтернешнл" яке погодилося працювати за 1 мільярд 531 мільйон 208,6 тисяч гривень. 

Компанії неодноразово стикалися в різноманітних тендерах як на території Одеської області так і в інших регіонах, причому найдорожчі тендери вони розігрували саме в інших областях. 

Так Департамент будівництва Черкаської обласної державної адміністрації провів тендер для обрання підрядника, якому заплатять за поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення від перехрестя вул. Незалежності – Федорова до перехрестя вул. Незалежності – Соборна, від перехрестя вул. Незалежності – Соборна до перехрестя вулиць Соборна - Перемоги, від перехрестя вул. Соборна – Перемоги до вул. Героїв Холодноярців міста Сміла.  Переможцем визнали ТОВ «Ростдорстрой», яке погодилося працювати за 258 мільйонів 194,5 тисячі гривень.

Раніше Служба автомобільних доріг у Київській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення Р-18 Житомир - Попільня - Сквира - Володарка - Ставище в регіоні. 

Поділитися